Kevin de Brujne (©AFP)
Kevin de Brujne (©AFP)

Ima i Pep svojih briga: Kevin se povredio, možda propusti Arsenal

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.09.24. | 10:06

Belgijski vezista zamenjen na poluvremenu utakmice sa Interom

Brigu brine Mikel Arteta zbog povrede Martina Edegora, ali ima i Pep Gvardiola svojih problema uoči nedeljnog susreta Mančester Sitija i Arsenala. Mogao bi za derbi petog kola Premijer lige da ostane bez Kevina de Brujnea, možda i na duže staze.

Belgijski vezista se na utakmici sa Interom u prvom kolu Lige šampiona požalio povredu posle trka koji je napravio u finišu prvog poluvremena. Medicinski tim je reagovao, pružio mu neophodnu pomoć te je 33-godišnji fudbaler nastavio meč, ali samo do pauze pošto je između dva poluvremena ostao u svlačionici.

Izabrane vesti

Na pitanje o kakvoj se povredi radi Gvardiola nije imao odgovor.

"Ne znam o čemu se radi. Nisam još pričao sa lekarima. Procenićemo situaciju večeras ili najverovatnije sutra. Tada ću imati više informacija", izjavio je španski stručnjak na konferenciji posle meča.

Na osnovu njegovih izjava dalo se zaključivi da nije bio zadovoljan ni igrom kapitena belgijske reprezentacije.

"Doktori su mi rekli da nije baš u najboljem stanju, ali sam svakako razmišljao o Izmeni već na poluvremenu. Kada si sam i gubiš lake lopte, to je kontranapad – nemoguće ga je zaustaviti. Moraš da budeš oprezniji. To se dešavalo posebno na levoj strani sa Kevinom. Izgubili smo loptu bez pritiska i kada se to desi oni (Inter, prim.aut.) mogu da te ubiju", upozorio je Gvardiola.

De Brujne je na startu nove sezone odigrao svaku od šest utakmica Mančester Sitija u novoj sezoni (samo u Komjuniti šildu ušao sa klupe), a upisao je i po jedan gol i asistenciju. Ipak, povrede mu ne dozvoljavaju da uhvati ritam. U prvom delu prošle sezone propustio je većinu utakmica zbog zadnje lože, koja ga je potom mučila i u drugoj polovini takmičarske godine te je u svim takmičenjima sakupio tek 26 utakmica. A, sposobnost da ostane zdrav uticaće i na produžetak njegovog ugovora. Aktuelni mu ističe u julu naredne godine...


tagovi

Kevin de BrujneMančester Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara