Bruno Laž i Haris Seferović (©AFP)
Bruno Laž i Haris Seferović (©AFP)

Bruno Laž i njegov moto: Ako damo dva, daćemo i tri…

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.09.24. | 11:57

"On je neverovatna osoba. Može da preokrene stvari", kaže Haris Seferović

Uspevao je da u četiri sezone ostvari dvocifren broj ligaških golova, ali nikada Haris Seferović nije bio efikasan kao kod Bruna Laža. Od trenutka kada je portugalski stručnjak po prvi put preuzeo Benfiku praktično usred sezone 2018/19, švajcarski napadač je – eksplodirao.

Ušao je u tu sezonu Seferović sporo, do januara postigao samo četiri gola u Primeiri, ali mu je Laž pronašao žicu. Pod njegovim vođstvom nekadašnji napadač Ajntrahta, Sosijedada i Fjorentine je u nastavku na 17 ligaških utakmica postigao 19 golova i takmičarsku godinu okončao kao prvi strelac Primeire (ukupno 23 pogotka). Benfika je tada nadoknadila ogroman zaostatak za Portom i prva prošla kroz cilj, a Seferović, koji trenutno nastupa za Al Vasl Miloša Milojevića, veruje da bi Lažov povratak mogao da ponovo pokrene lisabonske Orlove…

Izabrane vesti

Krenuo je dobro. Na povratničkom debiju deklasirao je Santa Klaru (4:1), sada ga čeka okršaj sa Crvenom zvezdom u Ligi šampiona. Uoči tog susreta Seferović je govorio o onome što Laž može da donese Benfiki.

"On je neverovatna osoba. Može da preokrene stvari. Svideo mi se kao trener, donosi novi život Benfiki. Voli da igra ofanzivno, da postiže golove i njegov moto je ‘ako postignemo dva, daćemo i tri gola‘… Jedino bitno je pobeđivanje i uživanje u utakmicama. Nadam se da će moći da donese radost navijačima", poručio je Seferović za portugalski Sport TV.

Kratko se 32-godišnji Švajcarac osvrnuo i na sunarodnika Zekija Amdunija, kojeg je Benfika ovog leta dovela iz Barnlija na pozajmicu sa pravom otkupa za 15.000.000 evra, ali je do sada odigrao samo 23 minuta.

"On je igrač sa dobrom tehnikom, nije klasična ‘devetka‘, mobilan je poput ‘desetke‘ ili krila, ima njuh za gol", dodao je Seferović.


tagovi

BenfikaBruno LažHaris Seferović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara