Borusijino lutanje (©Reuters)
Borusijino lutanje (©Reuters)

Svi Borusijini problemi: Sančo ipak nije igrač od 100.000.000, prekid Ahilova peta…

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.12.20. | 13:57

U Dortmundu se ni ne nadaju tituli

Nikad kraća pauza u Bundesligi i nikad više problema u Borusijinoj igri. Klub iz Dortmunda, jedini koji je u protekloj deceniji uspevao da u šampionskoj trci izazove Bajern ove jeseni već je izgubio sve nade da će se domoći naslova najboljeg u Nemačkoj.

Zašto? Dugačak je spisak problema, ali je tiražni Bild pokušao da izdvoji ako ništa drugo a ono bar najočiglednije probleme.

Izabrane vesti

Pod broj jedan: prekidi. Borusija je osam od 18 golova primila baš posle kornera ili slobodnih udaraca za protivnika. Poređenja radi, to je više no što su zajedno iz prekida primili Bajern, Bajer Leverkuzen i Lajpcig. Čak četiri gola je Borusija primila posle kornera, koliko i za celu prošlu sezonu.

Dalje, kriza Džejdona Sanča za koga je Mančester junajted hteo da se otvori još letos, ali ga je odbilo Borusijino insistiranje na ceni od 110.000.000 evra. Sada niko ne bi dao toliko za njega. Prošle sezone je posle 13 kola dao pet golova i namestio sedam. Ove je upisao četiri asistencije, a gol se još čeka. O devetocifrenom obeštećenju u Dortmundu više ni ne sanjaju.

Nije ipak samo Sančo problem. Kapiten Marko Rojs je primetno usporio sa svojom 31 godinom. Jeste postigao tri gola, ali je već neko vreme u padu. Fali mu brzina i već se na sva usta priča da jednostavno nije kalibar igrača koji bi u ovakvom stanju mogao da vuče pretendenta na najviši plasman. Muče se i ostali veterani. Izuzev Matsa Humelsa. Emre Džan pokušava, ali previše greši, Aksel Vitsel igra mnogo ispod nivoa iz protekle sezone. Nema lidera. Nema čvrstine na terenu.

I na kraju Erling Haland. Odnosno preterana zavisnost od Erlinga Halanda. Kad Norvežanin igra tu su golovi – već 10 ih je postigao – i onda Borusija pobeđuje u više od 90 odsto utakmica. Bez sada povređenog Halanda sasvim drugačija slika: četiri boda na pet utakmica. Rano je još za 15-godišnjeg Jusufu Mukokoa.



tagovi

Džejdon Sančo

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara