Andrea Trinkijeri (Srđan Stevanović/StarSport)
Andrea Trinkijeri (Srđan Stevanović/StarSport)

Trinkijeri očekuje nikad jaču Evroligu: Mnogo je ajkula u ovom moru

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.10.24. | 15:11

Andrea Trinkijeri očekuje najbolju sezonu svih vremena

Trener košarkaša Žalgirisa Andrea Trinkijeri nema dilemu: sudeći prema pojačanja pred početak takmičenja u Evroligi sezona 2024/205 biće najbolja u istoriji takmičenja!

Bivši trener Partizana Mozzart Beta vodi litvanski tim koji će ove sezone biti među siromašnijima u evropskoj eliti o čemu svedoči i podatak da im je najplaćeniji igrač Alen Smailagić (780.000 evra) i da Žalgiris nije doveo zamenu za jednog od najboljih bekova Evrope Kinana Evansa, iako je saopštio da ima najveći budžet u istoriju kluba - 17.700.000 evra.

Izabrane vesti

Ostale ekipe, pogotovo one iz samog vrha, ozbiljno su se pojačale, što je komentarisao Andrea Trinkijeri pred početak nove sezone Evrolige, koju u utorak od 18.45 otvaraju Alba i Panatinaikos u Berlinu.

"Ne bih da budem dosadan, ali evo o čemu se radi, ovo može da bude najbolja sezona Evrolige svih vremena. Pored toga što će biti zabavno, moraćemo da plivamo sa svima u ovom moru gde je mnogo ajkula, gde je mnogo dobrih timova i mnogo talentovanih igrača. Jedva čekam izazov i zadatke koje imam, a biće teško, to je 100 odsto", kaže Trinkijeri.

Trinkijeri se posebno osvrnuo na pojačanja najjačih timova i spomenuo je srpskog košarkaša Bobana Marjanovića.

"Broj dobrih igrača u velikim timovima je neverovatan, a broj različitih opcija koje svaki tim ima veći je nego ikad. Evo primera: Fenerbahče je potpisao Bobana Marjanovića samo da bi imao visokog i jakog igrača, nešto što je njihovom rosteru nedostajalo, koliko god bili jaki. Doveli su visokog igrača, jakog igrača, pametnog centra, a ovo je samo jedan primer. Ne ukazujem samo na Fenerbahče. Ako računate koliko bekova Panatinaikos i Olimpijakos imaju u rosteru, to se nikada nije desilo, barem ovako. Govorimo o šest do sedam startera. Verujem da je ovo glavna stvar koja se promenila", zaključio je Trinkijeri.


tagovi

Andrea Trinkijeri

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara