Flikovih 10 i zastrašujući trio za tri gola po meču

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.10.24. | 17:28

Rafinja, Jamal i Levandovski ove sezone su odigrali po 10 utakmica, a zajedno postigli 20 golova uz čak 11 asistencija

Kad Vlada preuzme vlast u bilo kojoj zemlji na svetu prvi se presek radi na 10 godina. Kad trener preuzme ekipu ozbiljne analize počinju posle desete utakmice. Gledaju se prvenstveno rezultati, ali u obzir mora da se uzme i kontekst. U slučaju Barselone kontekst je bio takav da je Hansi Flik zaposle nakon što se Đoan Laporta naljutio na Ćavija zbog toga što je javno govorio da Katalonci nemaju više para za najbolje igrače.

To mu nije oprošteno, iako je leto pokazalo da je Ćavi govorio istinu. Pisalo se i pričalo da Barsa hoće da dovede Nika Viljamsa, Džonatana Taa, Jozuu Kimiha, Stefana Bajčetića, na kraju je jedva uspela da registruje Danija Olma, a i on se vrlo brzo povredio.

Izabrane vesti

U stvari, iako je tek oktobar, Flik je morao da se nosi sa čak osam povreda, pa ga sada na stadionu Kamp Nou slave kao čoveka koji je oživeo Barsinu omladinsku školu. Sinoć protiv Jang Bojsa su, primera radi, čak 60 odsto Barsinih igrača u protokolu činili oni koji se računaju kao odgojeni u klubu. U startnih 11 počela su petorica, meč završila šestorica.

Nije to samo posledica ubedljive pobede od 5:0. To je prosto bilo nužno zbog svih silnih povreda. Nužno i zbog toga što je neke igrače sada nemoguće izbaciti iz tima. Lamina Jamala recimo, jer on sada sa Robertom Levandovskim i Rafinjom čini zastrašujući trio pred kojim rivalima klecaju kolena.

Zvuči pomalo neverovatno, ali Jamal, Leva i Rafinja garantuju Fliku tri gola na svakoj utakmici. Jer na dosadašnjih 10 njih trojica su postigli već 20 golova, a usput namestili još 11! Sve skupa 31 pogodak na 10 mečeva.

Leva je naravno sa devet golova najefikasniji, a pride ima i dve asistencije. Jamal je svoje ravnomerno rasporedio na pet plus pet. Rafinja je tek za jotu “sebičniji” – šest pogodaka i četiri nameštena.

Podaci koji dobijaju na značaju kada znamo da je Barsa sve skupa dala 31 gol. Pomenuti trio lično 64,5 odsto od toga: 16 od 25 u prvenstvu, te četiri od šest u Ligi šampiona.

A kad njih trojica tako igraju, može i Flik sebi da dozvoli da u vatru gurne još neke junoše. I mada je rano govoriti o tome da li će mu to biti dovoljno da u Španiji svrgne Real sa trona, a u Evropi ekipu Mančester Sitija, budimo objektivni: ko se ovome nadao tamo negde početkom leta, kad je Ilkaj Gundogan bežao nazad u Englesku, a Laporta terao Ćavija?


tagovi

Hansi FlikRobert LevandovskiLamin JamalRafinjaBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara