Majkl Porter Džunior (©Mozzart Sport)
Majkl Porter Džunior (©Mozzart Sport)

Majkl Porter Džunior: Jokić je nesebična superzvezda koja nastavlja dalje da raste

Vreme čitanja: 3min | sre. 02.10.24. | 15:12

“On je uvek svoj i jedinstven”, odgovara košarkaš Denvera na pitanje Mozzart Sporta

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Abu Dabija)

Treću godinu zaredom NBA Global Games igraće se u Abu Dabiju, u velelepnoj Etihad Areni koja je u prethodna dva izdanja ugostila Milvoki, Atlantu, Dalas i Minesotu, dok će prvi put u 'dvomeču' snage odmeriti aktuelni i prethodni šampioni najkvalitetnije lige na planeti - Boston Seltiks i Denver Nagets.

Izabrane vesti

Pre nego što šou zapravo počne košarkaši Denvera održali su čas sa klincima iz svih krajeva sveta, sa ciljem da promovišu društveno odgovorno ponašanje i pre svega, kako se to često kaže, da vrate zajednici bar deo onoga što su dobili kroz svoje karijere i slavu koju uživaju.

Dok se ekipa družila sa najmlađima, pred odabranu grupu novinara u kojoj su se našli i izveštači Mozzart Sporta stao je jedan od najboljih košarkaša Nagetsa - Majkl Porter Džunior.

“Prelep je grad, odsedamo u sjajnom hotelu sa pogledom na more. Imali smo priliku da se družimo sa najmlađima i sjajan je osećaj. Želeli smo da dovedemo najvakitetniju košarku u Abu Dabi, pokušaćemo malo da istražimo grad i okolinu... Na drugom smo kraju sveta, tako da je ovo velika stvar za sve nas“, izneo je Porter Džunior prve utiske boravka u Abu Dabiju i dodao:

“Velika je čast biti sa ovom decom danas ovde, baš je lepo kada upoznaš nove kulture. Ovo sve mnogo znači i nama. Mnogi nas gledaju sa svih krajeva planete, sada su tu sa nama da treniraju i rade. Jako kul stvar za sve nas“.

Denver je tokom leta bio aktivan na tržištu. Najteže je ekipi pao odlazak Kentavijusa Koldvel Poupa, koji je svoje odlične igre naplatio odlaskom u Orlando Medžik potpisom trogodišnjeg ugovora vrednog 66.000.000 dolara. Kao dva najznačajnija pojačanja stigli su Rasel Vestbruk i Dario Šarić.

“Sjajni momci, pobednici, takmičari... Savršeno su se uklopili u naš tim dosad i jedva čekam da zajedno zaigramo, da provedemo zajedno celu predstojeću sezonu“.

U svom prvom obraćanju novinarima pre puta u Abu Dabi, trener Majkl Meloun je rekao da je osetio kod igrača novu energiju, da se ponovo oseća velika glad za uspehom i povratkom na tron.

“Neće biti lako ostvariti sve ciljeve, mnogo je kvalitetnih NBA organizacija i ekipa koje su sastavljane ne samo ovog leta... Energije i motivacije ne manjka, pogotovo kada vidimo šta nam se desilo prošle sezone. Rasel i Dario donose dosta toga dobrog u tim. Rasel je uradio sve što je mogao u ligi, osim da osvoji prsten zbog čega je došao kod nas sa ogromnom motivacijom. Spreman je da doprinese igri našeg tima, vidim da su obojica jako motivisani“, odgovorio je Porter Džunior na pitanje Mozzart Sporta.

Takođe smo pitali jednog od tri glavna člana ekipe da li se i koliko Nikola Jokić promenio posle osvajanja olimpijske bronze sa reprezentacijom?

“Ne, nije (smeh). On je uvek svoj i jedinstven“.

Naravno, jedno od najinteresantnijih pitanja ljubiteljima NBA lige i košarke uopšte je to kako je igrati i deliti svlačionicu sa jednim takvim asom, koji ne na parketu ne čini samo sebe, već i svoje saigrače boljim?

“Sjajno je igrati sa njim. On je neverovatno nesebičan tip, pre svega jako skroman. On je po meni skromna superzvezda koja i dalje nastavlja da raste. Mnogo sam počastvovan što mogu sa njim da delim svlačionicu, što gledam kako raste kao čovek i igrač. Zabavno je gledati ga na terenu“.

Denver je posle osvajanja šampionskog prstena 2023. pokušao da odbrani tron, ali u tome nije uspeo...

“Jednostavno, nije lako uz sve sjajne timove koje vidimo u ligi. Mnogo je mladih, gladnih ekipa željnih uspeha. Mi smo naučili lekciju, moramo da ostanemo fokusirani i motivisani, da držimo kontinuitet... Da budemo bolji, jer su i drugi napredovali“.

Denver i Boston će u ’dvomeču’ ukrstiti koplja 4. i 6. oktobra od 18 časova po srednjoevropskom vremenu. Tim susretima otvoriće se nezvanično novi lov na NBA titulu...

“Seltiksi su i te kako sposobni da odbrane tron, zato smo i uzbuđeni što ćemo da odmerimo snage sa njima u narednih nekoliko dana. Biće dobro da se izmerimo sa njima već sada u predsezoni“, završio je Porter Džunior.


tagovi

NBA ligaDenver NagetsMajkl Porter JuniorNBA Abu Dabi Games

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara