Foto: FK Crvena zvezda
Foto: FK Crvena zvezda

Problemi mogu da postanu frustracije...

Vreme čitanja: 4min | sre. 02.10.24. | 09:44

Individualne greške sa sobom nose i gubitak sampouzdanja, pa će Crvenoj zvezdi protiv Monaka za 20 dana u Kneževini biti neophodan pozitivan psihološki impuls

Kada vam se na jednoj utakmici dogodi da budete poraženi zahvaljujući svojim, direktnim greškama, onda to može da se svede pod slučajne okolnosti, ali kada se takve situacije već u narednoj utakmici multipliciraju, onda je jasno da se radi o problemu. Crvena zvezda je došla u situaciju da je svih šest golova u dosadašnjem toku Lige šampiona primila iz direktnih grešaka, što je deprimirajuća stvar za igrače, stručni štab, ali i celokupnu zvezdašku javnost. Posebno, što su izabranici Vladana Milojevića u oba meča prošli kroz periode igre u kojima su nagovestili da mogu da se nose sa klubovima ozbiljnijeg evropskog nivoa.

Srpski šampion je plasmanom u Ligu šampiona doživeo veliku satisfakciju, ali isto tako došao u situaciju da se nadmeće sa protivnicima koji bukvalno ne praštaju nijednu grešku na terenu. Zapravo, svojski se trude da ih prouzrokuju kod protivnika. I igračima Benfike i Intera to je pošlo za rukom protiv Crvene zvezde, koja sada ima otvorenu „ranu“ u svojoj igri. To će njeni naredni protivnici pokušati da iskoriste. A slede mečevi sa Monakom, Barselonom i Štutgartom, koji vrlo dobro znaju kako se vrši pritisak na protivničku odbranu i vrebaju šanse za gol.

Izabrane vesti

Vladan Milojević će morati veliku pažnju da posveti prihološkoj pripremi igrača za meč na stadionu Luj Drugi, a to neće biti lagan posao, s obzirom na to da greške poput onih sinoćnih na Meaci sa sobom mogu da donesu i dodatni gubitak sampouzdanja. Dobra okolnost je to što su direktne greške u Milanu napravili oni, najiskusniji igrači koji bi trebalo i najbolje da znaju da se nose sa tim.

Gostovanje na stadionu Luj Drugi bi po mnogo čemu moglo da bude prelomno za Milojevićev tim u Ligi šampiona ove sezone. Sa jedne strane, može u poslednjem trenutku da trgne ekipu i povrati joj samopouzdanje, a sa druge - dodatno da ga uruši, u slučaju novih kikseva i individualnih propusta.

Jasno je da samopouzdanje donose dobre partije, a pre svega pobede, ali je sa druge strane pitanje koliko je realno očekivati tako nešto u ovakvom trenutku i ovakvoj konkurenciji. Crvenoj zvezdi i njenom stručnom štabu zvezda vodilja bi trebalo da budu dobri periodi iz utakmice na Đuzepe Meaci, oni momenti kada je ekipa iz brze razmene pasova dolazila u situaciju da ugrozi Jana Zomera. Ako takvih momenata bude više u Kneževini i prostora za kikseve će biti manje, jer će cela ekipa zajedno dolaziti do sigurnosti.

Zvezdin problem nakon meča sa Interom je i to što je u ovom trenutku otvorena knjiga za protivnike u Ligi šampiona. I Monako, a potom i Barselona i Štutgart, će kao Inter vršiti visok i snažan pritisak na prvu liniju dodavanja ekipe Vladana Milojevića i pokušavati da poput Nerazura prouzrokuje kardinalne greške crveno-belih u opasnoj zoni. Dodatne komplikacije predstavlja činjenica što se srpski šampion sa sličnim pritiskom suočava samo u mečevima ovakvog fudbalskog nivoa, jer u domaćem prvenstvu je uglavnom Crvena zvezda ta koja vrši pritisak na terenu, a štoperska linija znatno spokojnije iznosi loptu ispred svog gola. Međutim, Milojević će morati da pronađe način da kroz treninge proba da izađe iz ovog problema.

Kneževi su brzopotezna ekipa, što su pokazali upravo protiv Barselone na startu takmičenja, slavivši na svom terenu rezultatom 2:1. Upravo su presingom na startu utakmice prouzrokovali isključenje Erika Garsije, a potom iskoristili brojčanu nadmoć na terenu i došli do zasluženih bodova. Nema nikakve dileme da će sastav Adija Hitera pokušati da primeni recept Benfike i Intera i već u ranoj fazi utakmice otključa bravu pred golom Omrija Glazera, tako da Crvena zvezda mora da pronađe način da te nalete osujeti, a onda da se na terenu nametne kao ravnopravan protivnik u borbi za bodove.

Milojevićev tim je protiv Benfike već nakon pola sata imao dva gola zaostatka, dok je protiv Intera na konačnu kapitulaciju čekao skoro sat vremena, a potom se potpuno raspao pod naletima Inzagijeve ekipe. Na stadionu Luj Drugi crveno-beli će morati da pronađu način da utakmicu usmere u drugi pravac, ako žele da dođu u situaciju da se bore za premijerne bodove u elitnom takmičenju.


tagovi

Vladan MilojevićRade KrunićUroš SpajićVanja Drkušić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara