To je taj momak - Liverpul odabrao Salahovog naslednika

Vreme čitanja: 3min | sre. 02.10.24. | 17:50

Dortmundu se smeši novi multimilionski transfer

Mladi nemački krilni napadač Karim Adejemi (22) igra fudbal života, što je potvrdio i sinoć u sudaru sa Seltikom. Borusija iz Dortmunda dobila je škotskog prvaka sa 7:1, nekadašnji igrač Salcburga postigao je tri het-trik, a već s prvim jutarnjim suncem osvanula je vest u Bildu kako su predstavnici Liverpula nasmejani napustili Vestfalen. Navodno, pala je konačna odluka: Adejemi je odabran da bude naslednik Mohameda Salaha na Enfildu!

Na tri od uvodnih pet bundesligaških mečeva Redsi su slali svoje emisare da gledaju brzonogog momka rođenog u Minhenu. Bili su i u Brižu, gde se ovaj nije naročito istakao, ali zato posle sinoćnih 45 minuta svaka dilema je otklonjena. Čak ni činjenica da je Adejemi već u 48. minutu morao van igre usled povrede butnog mišića nije poremetila njihovo raspoloženje.

Izabrane vesti

Nemac je na oku engleskog velikana otkako se pojavila mogućnost da Salah završi u Saudijskoj Arabiji. Mada je imao dosta problema i sa formom i sa povredama otkako je došao iz Austrije, proletos je nagovestio eksploziju; bio jedan od najzaslužnijih za Dortmundov put do finala Lige šampiona, a posebno se istakao sjajnom defanzivom u polufinalu protiv Pari Sen Žermena.

Tada je potvrdio kako se radi o kompletnom, svestranom igraču, spremnom za najveće izazove.

Od starta ove sezone Adejemi je najuboitiji napadač Borusije, igra kao u transu i već je sakupio pet golova i pet asistencija na osam mečeva. Sinoć je očekivano proglašen za igrača utakmice, dok su precizni statističari izračunali da nijedan nemački igrač nije uspeo da pre 23 rođendana postigne 10 golova u Ligi šampiona.

Pogodak za 3:1 najlepši je detalj na susretu i pokazatelj kakav top u levoj nozi ima...

"Prema informacijama Bilda, Liverpul je izabrao Adejemija između nekoliko kandidata i spreman je da za njegovu slobodu plati 50.000.000 evra. Salahu ugovor ističe idućeg leta, tada će imati 33 godine, tako da sve ukazuje na oproštaj od kluba", stoji u tekstu najčitanijeg tabloida Evrope.

Karim je u više navrata izjavio kako se lepo oseća u Borusiji, međutim dobro je poznato kako u Dortmundu funkcioniše transfer-strategija. Pogotovo što već nadolazi 18-godišnji Žulijen Duranvil, kog Milioneri žele da upare na krilnim pozicijama sa Džejmijem Bajno Gitensom.

Karim Adejemi kod Nurija Šahina više igra kao levo krilo, ali zanimljivo da bolje brojke ima kada dejstvuje po desnoj strani (na dva meča ove sezone po tri gola i asistencije) - onoj gde ga vide i u Liverpulu. Uostalom, leva noga mu je jača, baš kao i Salahu, te nema sumnje da bi zbog izuzetnog šuta ubojit bio i u Premijer ligi.

Jedna od najjačih strana mu je brzina. Stručnjaci tvrde kako u današnjem fudbalu nema mnogo igrača bržih kada im je lopta u nogama...

Vrednost Karima Adejemija trenutno je procenjena na 28.000.000 evra. Borusija ga je platila 30.000.000, s tim da je u jednom času vredeo i celih 40.000.000. No povrede su učinile svoje. Za sada nema informacija da li će Dortmund biti spreman da ga pusti za pomenutih 50.000.000. Pogotovo ukoliko nastavi u obvakvom ritmu do kraja sezone.

Tokom leta za Adejemijeve usluge raspitivao se Juventus, kada je prodao Federika Kjezu, baš Liverpulu. Stara dama tada nije htela da plati traženih 40.000.000, da bi se potom na Vestfalenu predomislili i odlučili da povuku Karima sa tržišta.

Deluje da je to bio pun pogodak.


tagovi

Karim Adejemi

Obaveštavaj me

Dortmund
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara