(MN Press)
(MN Press)

Žoc pred početak Evrolige: Uživaj dok radiš ono što voliš

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.10.24. | 15:07

Treneru crno-belih se dopada ambijent u ekipi

Rekao je da će biti najsrećniji kad bude vratio Partizan u Evroligu i to se desilo. U prvoj sezoni među najboljima mogao je i do Fajnal fora, ali se isprečio Real Madrid, druga je bila razočaravajuća u svakom smislu – igračkom i rezultatskom – a treća bi mogla da bude sreća za Željka Obradovića. Naročito što je tim renoviran i sa velikim ambicijama kreće ka projektovanom plasmanu (makar) u četvrtfinale.

Prva stanica Parnog valjka na zahtevnom putu je Vitorija.

Izabrane vesti

Imali smo pripremne utakmice i sa evroligašima. Želeo bih da igramo na isti način kao dosad, sa istom željom i energijom koju smo imali u tim mečevima, to je najbitnije. Teren je tamo nezgodan, bez obzira što je Baskonija promenila tim, trenera, ali je zadržala sličan način igre. Ono što je karakteristično za Pabla Lasa kao trenera jesu tranzicije, individualna rešenja, ofanzivni skok i izolacije. Naravno, Markus Hauard je sposoban da šutira 15 puta za tri poena po utakmici. Sve smo to razradili, videćemo kako ćemo da izgledamo“, istakao je Obradović pred put na sever Španije, gde njegovu ekipu u četvrtak od 20.30 (TV Sport klub 1) očekuje premijera u Evroligi.

Partizan Mozzart Bet - kvota za plasman na Fajnal for Evrolige - 1,90

A prva utakmica je po pravilu uvek bitna. Naročito ako se pobedom uhvati zalet.

U ovom trenutku je bitna Baskonija, a kad počne takmičenje svaka sledeća je bitnija. Otvara se Evroliga, da se vidi gde smo, šta smo, kako izgledamo. Sigurno za samopouzdanje ekipe nema ništa bitnije nego da odigra dobro, jer tad dolazi rezultat“.

U timu neće biti poivređenog Ajzee Majka i Dvejna Vašingtona, koji je otputovao za SAD, na lekarske pregede u Šarlotu, što u poslu koji će crno-belima doneti 1.000.000 dolara.

„Nismo imali mnogo treninga, ali smo za osam, devet utakmica pred početak sezone pokušavali da približimo igračima sve ideje. To će zavisiti i od budućih protivnika. Majk je i dalje van stroja, oseća se bolje, videćemo u narednom periodu koliko će biti sposoban da se priključi timu“.

Proverenpog trenera raduje ambijent u ekipi.

Atmosfera je odlična, u svakom smislu. Radovao sam se i prvi dan kad smo se skupili na treningu, možete da zamislite koliko se radujem sad. Suština je da izađeš pred gledaoce i uživaš u poslu kojim se baviš. Srećan sam zbog igrača zato što su brzo shvatili gde igraju i kako to izgleda. Pogodilo se da prvo gostovanje u Subotici, gde smo praktično domaći teren, neverovatna energija je dolazila od navijača Partizana, ali i od navijača Spartaka. Bilo je prelepo veče, košarkaško u Subotici“, podsetio je Željko Obradović na drugo kolo ABA lige.


 


tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetŽeljko ObradovićEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara