(©partizan.rs)
(©partizan.rs)

Stanojević: Nema alibija, moramo da igramo Evropu kako znamo i umemo

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.06.24. | 18:54

„Dinamo Kijev ima sedam reprezentativaca, ali bolje sa njima nego sa Fenerom“, kaže trener Partizana

Žreb za prvo kolo je prošao, pred Partizanom su bile dve opcije i dobili su onu koju su maltene svi priželjkivali – Dinamo Kijev.

Ukrajinci će biti prvi evropski rival crno-belima i to je i po mišljenju Aleksandra Stanojevića, trenera Partizana, bolja opcija nego da je došao Fenerbahče sa Žozeom Murinjom na klupi.

Izabrane vesti

Dinamo Kijev ima sedmoricu reprezentativaca. Ali, iskreno, ako možemo da biramo šta je bolje za nas od te dve ekipe, onda bolje Dinamo nego Fenerbahče. Nije mi žao što ne igramo protiv Murinja. Znam Fener dobro, radio sam u Turskoj, mnogo je teško tamo igrati i pobediti“, kaže Stanojević.

Ali, kakav god da bude evropski put Parnog valjka, za novog-starog šefa struke nema nikakve dileme da Partizan mora da bude na međunarodnoj sceni makar do kraja godine.

„Dve stvari koje se moraju su Evropa i da smo konkurentini za titulu. Sve što se desi ispod toga je neuspeh. Ne treba tražiti ni alibi ni vreme. Svi znamo da je treneru potrebno dva prelazna roka da bi napravio ekipu koju želi, ali nema alibija. Moramo da igramo Evropu kako znamo i umemo“.

Partizan je trenutno na pripremama u Sloveniji, na koje je otišlo čak 36 igrača. Tamo će biti obavljen i prvi filter među igračima.

„Imamo dosta igrača, dosta je i nas iz stručnog štaba. Moramo malo da se fokusirmao i na mlađe fudbalere, da vidimo sve. Ima i momaka iz omladinske škole koji nisu pošli na pripreme. Tako da ćemo se baviti time u narednom periodu. U Rusiju će otići 23-24 igrača maksimalno, a posle toga se skraćuje spisak na one na koje računamo za sezonu“.

Tim je još nedefinisan i biće dosta promena dok lopta prvi put ne krene s centra u novoj sezoni 20. jula.

„Neko će na pozajmicu, neko će raditi sa omladincima, neko će možda raskinuti ugovor. Imaćemo plan za svakoga. Naravno, pratio sam Partizan i prošle sezone, ali navijački, nisam razmišljao da ću se vratiti. Drugačije je, opet, kada radite sa igračima, kada im date zahteve. Vidite tada kako ko reaguje. I može da se desi da igrač koji vam se svideo preko tv ekrana ne može da ispuni vaše zadatke ili obrnuto. Zato i služe pripreme“.

Najavio je Stanojević i dolazak dvojice igrača već za dan-dva, a uveliko je jasno da će to biti defanzivac Nihad Mujakić i vezista Kervin Arijaga.

„Imamo još neke želje, pregovaramo i dalje. Mislim da imamo deficit u odbrani, treba nam malo čvrstine i tako smo i gledali. To nam je urgentno. Očekujem da ta dva igrača dođu u naredna dva-tri dana“.

A, ne krije Stanojević da će u narednom periodu biti plan da se što više igrača iz omladinske škole promoviše u prvom timu.

„Da li imamo preveliki broj internacionalaca? Imamo. Ali, ja sam tek došao, teško je da sada pravite neke velike promene. Želimo da imamo što više domaćih igrača, pogotovo iz škole. Pravimo zato projekat sa Teleoptikom i školom“.

Želja je i novi levi bek da bude domaći igrač.

„Teško je pronaći domaćeg levog beka, jer su preskupi. Ima nešto iz domaće lige, pre bismo domaćeg igrača, ali ako se desi i neki mladi stranac, zašto da ne“, istakao je Stanojević.

 


tagovi

Aleksandar StanojevićFK PartizanMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara