TSC izabrao: Dean Klafurić je naslednik Žarka Lazetića

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.06.24. | 17:51

Bivši trener Veleža preuzeće kormilo ekipe, Jovan Damjanović bio prvi pik

Iznenada je TSC ostao bez trenera, kada je Žarko Lazetić prihvatio ponudu Makabija iz Tel Aviva. Nekoliko dana trajalo je vaganje uprave kluba koga za novog šefa struke i odluka je danas konačno pala: za kormilom tima iz Bačke Topole biće Dean Klafurić!

Kako je i najavio Mozzart Sport, novi šef stručnog štaba TSC-a postaće dojučerašnji strateg Veleža Klafurić, koji je kako nezvanično saznajemo, već doputovao u Bačku Topolu i sutra bi trebalo da predvodi ekipu u pripremnoj utakmici protiv Tekstilca iz Odžaka.

Izabrane vesti

Prvi izbor čelnika TSC-a bio je selektor kadetske reprezentacije Srbije Jovan Damjanović, ali on je pod ugovorom sa Fudbalskim savezom Srbije, koji nije želeo da pusti talentovanog stručnjaka da ode u Bačku Topolu.

Dean Klafurić je prethodne sezone sa uspehom vodio mostarski Velež, te je sa Rođenima uspeo da zauzme treće mesto u prvenstvu Bosne i Hercegovine i plasira se u kvalifikacije za Ligu konferencije. On je iznenada 17. juna raskinuo ugovor sa klubom iz Mostara, te će u TSC doći bez obeštećenja.

U karijeri je bio pomoćnik Zorana Mamića u više klubova uključujući Dinamo Zagreb, a prvi samostalni ozbiljniji angažman je imao kao selektor ženske reprezentacije Hrvatske. U Poljskoj se okitio duplom krunom kao trener varšavske Legije, a vodio je između ostalih i klubove Slaven Belupo, Hrvatski Dragovoljac, Etnikos, mađarski Honved i gore pomenuti Velež.

Pred hrvatskim stručnjakom je težak posao, ekipa je već započela pripreme i sledi joj put u Sloveniju, prvenstvo počinje za manje od mesec dana, a potom sledi i plej-of Lige Evrope u kojem će Topolčani saznati ime protivnika 5. avgusta. Pokušaće Klafurić da se ponovo domogne vrha tabele i izbori nastup u takmičenjima UEFA.

Tim je već ostao bez nekolicine igrača, ali i doveo pojačanja poput Marka Lazetića i Đorđa Gordića. Teško će biti nadoknaditi odlazak Nemanje Stojića, kao i Ifeta Đakovca ukoliko se realizuje njegov prelazak u Partizan. Dean Klafurić će sa sobom dovesti i nova lica u stručni štab jer su sa Žarkom Lazetićem u Makabi otišli i njegovi pomoćnici Dražen Bolić i Dobrivoje Mutavdžić.


tagovi

Dean KlafurićTSC Bačka TopolaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara