Banjac (©MN Press)
Banjac (©MN Press)

Mihajlo Banjac ponovo oblači dres TSC-a, Topolčani prave paklen vezni red

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.06.24. | 19:14

Vezista Krasnodara stiže na pozajmicu sa pravom otkupa

Dok je Ifet Đakovac nadomak prelaska u Partizan, njegovo mesto bi mogao da popuni nekadašnja vedeta Topolčana, Mihajlo Banjac.

Mladi vezista je pre dve godine napustio redove TSC-a i u tada rekordnom transferu otišao u Krasnodar (1.600.000 evra plus bonusi), a sada će uslediti povratak na minimum pola godine sa tim što će trećeplasirana ekipa Mozzart Bet Superlige imati pravo da otkupi svog nekadašnjeg igrača, kao što je ranije najavio Mozzart Sport.

Izabrane vesti

Mihajlo Banjac je u prethodnom mandatu skupio 81 nastup za tim iz Bačke Topole, uz 15 pogodaka i 14 asistencija. Imaće ofanzivni vezista novu priliku za dokazivanjem u Evropi, prethodno je sa TSC-om već igrao kvalifikacije za Ligu Evrope i bio jedan od aktera čudesnog remija protiv rumunskog FCSB koji je okončan posle izvođenja penala, jer je na semaforu posle produžetaka stajalo 6:6.

On će znatno pojačati konkurenciju u veznom redu Topolčana, jer su na sličnim pozicijama Petar Stanić i jedno od takođe pojačanja Đorđe Gordić. Ukoliko Ifet Đakovac napusti tim, Banjcu se otvara pozicija u centralnom delu veze, ali nema sumnje da će ponovo igrati značajnu ulogu u timu koji je ponovo obezbedio evropsku jesen.

Kako stvari stoje u redovima tima sa severa Srbije uslediće ovog leta značajna rekonstrukcija. Ekipu je napustio strateg Žarko Lazetić, čiji naslednik će postati Dean Klafurić. Otišli su već između ostalih Nemanja Stojić, kapiten Goran Antonić, Miloš Cvetković, pozajmice su istekle Marku Rakonjcu i Urošu Milovanoviću, na pragu odlaska je i Martin Mirčevski.

Mihajlo Banjac će čim potpiše postati sedmo pojačanje ovog leta nakon Luke Capana, Dušana Stevanovića, Stefana Jovanovića, Andreja Petrovića, Marka Lazetića i Đorđa Gordića. Maki Banjak je potpisao nešto ranije, ali nije imao pravo nastupa jer je zimski prelazni rok već bio okončan.


tagovi

Mihajlo BanjacTSC Bačka TopolaKrasnodarMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara