Rud van Nistelroj (©Reuters)
Rud van Nistelroj (©Reuters)

Rud van Nistelroj se vraća na Old Traford

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.06.24. | 18:43

Biće pomoćnik Eriku ten Hagu u Mančester junajtedu

Po tankom ledu hodao je i hoda Erik ten Hag, ali kroz njega, barem ovog leta, neće propasti. U jednom trenutku, pred kraj prethodne sezone, delovalo je da će završiti na birou, da će mu ser Džim Retklif uručiti radnu knjižicu i potražiti novog trenera, međutim, do reza nije došlo.

Erik ten Hag je podigao je trofej FA kupa – minule sezone osvojio Liga kup – i ostao na Old Trafordu. Da li iz razloga što boljeg dostupnog rešenja nije bilo ili zato što su u Mančester junajtedu odlučili da mu daju još jednu šansu da ih ubedi da je pravi, verovatno zna samo ser Džim Retklif, koji je kupovinom akcija od porodice Glejzer preuzeo kompletno rukovođenje sportskog sektora. Kako god, Holanđanin ne menja adresu, ali svestan je da neke stvari moraju da se menjaju. Uvideo je da mu je potrebna pomoć i na Teatar snova će vratiti dobro poznato ime – Ruda van Nistelroja.

Izabrane vesti

Već godinu dana je Rud van Nistelroj bez posla, još otkako je krajem maja, kolo pre kraja Eredivizije, napustio PSV. Klub sa Filips stadiona je bio drugi, tada je to bilo veliko iznenađenje za sve u Holandiji, no danas u Ajndhovenu ne žale, jer ih je njegov naslednik Peter Boš poveo do salatare.

Prethodnih nedelja dovodio se Rud van Nistelroj u vezu sa Barnlijem, viđen je kao zamena za Vensana Kompanija, koji je preuzeo Bajern, međutim, doći će do zaokreta kursa. Sva je prilika da će završiti na Old Trafordu i da je spreman da napravi korak unazad, da bude pomoćnik, a ne prvi trener.

Konačnog dogovora još nema, ali sve ukazuje na to da će Rud van Nistelroj prihvatiti poziv Erika ten Haga, priključiti se njegovom stručnom štabu u Mančester junajtedu i vratiti se na mesto gde je osvojio četiri trofeja, te bio igrač godine.

Ikona holandskog fudbala kao jedan pomoćnik, a drugi – Rene Hake. Nije čudo što se Erik ten Hag odlučio da pozove trenera Go Ahed Iglsa. Na stranu njegovi dobri rezultati sa malenim holandskim klubom, njih dvojica poznaju se iz perioda dok su bili u Tventeu. Konekcija postoji, a Mančester junajted neće morati preveliku svotu novca da izdvoji, tek nekoliko stotina hiljada evra, pišu holandski mediji.

Sve u svemu, Erik ten Hag će se naoružati drugačijom vrstom municije u odnosu na prethodne sezone kako bi izbegao metak na Teatru snova i pokušao da podigne posrnulog engleskog giganta.



tagovi

Letnji prelazni rok 2024Mančester JunajtedRud van Nistelroj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara