Ognjen Dobrić (©MN Press)
Ognjen Dobrić (©MN Press)

Dobrić: Dokazaću selektoru da može da veruje u mene i za Olimpijske igre

Vreme čitanja: 3min | čet. 27.06.24. | 16:27

"Odluka da me povede na Mundobasket se pokazala kao ispravna, imao sam jako bitnu ulogu, nadam se da i ovog leta mogu da ponovim iste partije"

Negde je opšte prihvaćeno mišljenje da je povreda zgloba Ognjena Dobrića u drugom minutu prošlogodišnjeg finala Svetskog prvenstva, "orlove" koštala pobede nad Nemcima. Sjajni bek iz Knina je na debitantskom nastupu za nacionalni tim na velikom takmičenju bio jedan od centralnih figura, pa zato pred novu reprezentativnu akciju i početak priprema za Olimpijske igre, veruje da može ponovo da ima značajnu ulogu u timu Svetislava Pešića i pored toga što mu je klupska sezona u Virtusu bila izuzetno turbulentna.

"Prvi deo sezone je bio zaista dobar, imao sam određenu ulogu, tim je izgledao fenomenalno, bili smo na polusezoni drugi u Evroligi, odmah iza Reala", ističe Dobrić na početku razgovora za Mozzart sport pa dodaje: "Stvarno smo imali odličan rezultat, lično sam se osećao mnogo dobro na terenu, igrao sam. Međutim, onda je došla ta povreda, a nakon toga i promenjena uloga, počeli su neki porazi, tim nije izgledao isto tako da taj drugi deo godine i nije bio tako dobar. Na kraju smo i izgubili titulu."

Izabrane vesti

Ono što je pak sada najvažnije za njega jeste da su svi zdravstveni problemi prošlost.

"Odlično sam, u dobrom sam raspoloženju došao ovde. Zalečio sam povredu koju sam dugo vukao. To se i odužilo nekih dva-tri meseca, a trebalo je da bude dosta kraće. Ali, dobro, sada sam već blizu 100 posto."

Selektor Pešić je na početak priprema pozvao 16 igrača što znači da će spisak morati da skrati za četiri imena. Konkurencija je izuzetno jaka, pogotovo na bekovskoj liniji. Iako je imao nešto lošiju takmičarsku godinu, 29-godišnji šuter se nada da će i drugo leto zaredom biti među 12 izabranih.

"Nije na meni da komentarišem takve stvari, trener će doneti odluku. Gledajući prošlo leto, mislim da smo imali neki hemiju, osećao sam da mi trener veruje i da sam imao jednu jako bitnu ulogu na Mundobasketu. Nadam se da će to biti i ove godine i da ću dokazati selektoru da može da veruje na mene i za Olimpijske igre."

Zna dobro Dobrić šta je na njemu.

"Opet ću dati sve od sebe, kao što sam i na pripremama pred Svetsko prvenstvo gde sam dokazao da mogu da budem bitan šraf u ekipi. To se pokazala kao ispravna odluka trenera, nadam se da ću uspeti da budem na istom nivou i da ponovo pružim iste partije kao lani."

Ekipa će do 11. jula raditi u Staroj Pazovi koja je bila njihova baza i u prethodne dve godine. Prva provera je protiv Holandije 5. jula, potom protiv Turske dva dana kasnije, a zatim sledi put u Lion i duel sa Francuskom 12. jula. Iz Francuske ekipa odlazi u Abu Dabi, gde će se sastati sa Australijom 16. jula i dan kasnije sa SAD, prvim protivnikom u grupnoj fazi olimpijskog turnira (28. jula).

"Jako kvalitetan pripremni period je ispred nas, veoma kvalitetni protivnici. Verujem da je tako i najbolje. Reprezentacija poput Srbije treba da igra pripremne utakmice protiv takvih ekipa tako da se nadam što boljim mečevima. Rezultat tu nije bitan toliko, bitno je da budemo spremni kada bude najpotrebnije i da svi ostanemo zdravi."

Trenutno uopšte ne želi da razmišlja o svojoj budućnosti u Bolonji. Kaže, o tome će da razmišlja kada za to dođe vreme.

"Imam ugovor još jednu godinu, nisam ništa pričao konkretno sa ljudima iz kluba jer čim se završila sezona fokus sam prebacio na reprezentaciju. Nisam imao mnogo vremena, posle finala italijanskog prvenstva sam odmah došao u Srbiju, razgovarao sam sa trenerom Pešićem, igračima i stručnom štabu o onome šta nas čeka u Parizu. Videćemo šta će biti sa Virtusom", zaključio je Dobrić razgovor za naš portal.



tagovi

košarkaška reprezentacijaOlimpijske igre 2024Ognjen Dobrićkošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara