Rezzime dana (četvrtak): Niste verovali Orlovima, azijske kvalifikacije rušile tikete

Vreme čitanja: 4min | čet. 05.09.24. | 23:37

Pogledajte ko vam je 5. septembra doneo novac, a ko prodao

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari portala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

ZAOKRUŽENO

PORTUGALIJA - HRVATSKA (tip 1, kvota 1,58) - rezultat 2:1

Portugalci su bili favorit, opravdali tu ulogu pobedom 2:1, ali je Hrvatska pala teže nego što se očekivalo jer se vratila u meč posle dva primljena gola za pola sata igre i naterala domaćina da se brani na kraju.

Opširnije OVDE.

TUNIS - MADAGASKAR (tip 1, kvota 1,35) - rezultat 1:0

Bolna noć za Madagaskarce. Igralo se dok Tunis ne da gol, a otpor autsajdera je slomljen u osmom minutu nadoknade. Gol za pobedu Tunisa dao je Feržani Sasi na asistenciju Bilela Mežrija i tako doneo tri boda Orlovima Kartagine. Velika šteta za Madagaskar, koji je bio hit na Kupu afričkih nacija 2019. godine i tada pridobio veliki broj simpatija.

ESTONIJA - SLOVAČKA( tip 2, kvota 1,55) - rezultat 0:1

Iako su od tad prošla više od dva meseca, verovatno u Slovačkoj još ne mogu da prežale tragediju iz osmine finala Evropskog prvenstva i poraz od Engleske, kada je Džud Belingem dao gol za produžetke u 90+5. minutu. Moraju dalje Slovaci, a novi ciklus krenuli su pobedom nad Estonijom u gostima, a strelac je bio Tomaš Suslov.

SEVERNA IRSKA - LUKSEMBURG (tip 1, kvota 1,75) - rezultat 2:0

Golovima Pedija Meknera i Danijela Balarda u 11. i 17. minutu, Severni Irci su trijumfovali i doneli malo radosti na stadion Vindzor Park u Belfastu. Nisu imali severnjaci mnogo razloga za slavlje još od 2016. godine, ali možda je siguran trijumf protiv solidnog Luksemburga naznaka boljih dana.

ALŽIR - EKVATORIJALNA GVINEJA (tip 1, kvota 1,40) - rezultat 2:0

Izvukle su se Pustinjske lisice iako je ozbiljno mogao da ih ukanali Rijad Marez. Nekadašnja zvezda Premijer lige promašila je penal u prvom poluvremenu, ali su Amin Giri i Husem Auar dali golove u poslednjih 20 minuta i doneli Alžiru pobedu na startu kvalifikacija za sledeći Kup Afričkih nacija.

DANSKA - ŠVAJCARSKA (tip GG, kvota 1,97) - rezultat 2:0

Naš poznanik sa nedavnog Prvenstva Evrope je tukao uvek neprijatnu Švajcarsku i izbio na čelo tabele četvrte grupe A divizije Lige nacija. Između ostalog, zato što ima snažan nacionalni naboj kad igra utakmice na domaćem terenu, kao i debitante sposobne da naprave razliku – 2:0.

Opširnije OVDE.

PRECRTANO
SRBIJA - ŠPANIJA (
tip 2, kvota 1,55) - rezultati 0:0

Orlovi su kljucali evropskog prvaka, nisu ustuknuli ni kada je većim delom drugog poluvremena najbolji tim Starog kontinenta igrao viktorije pred golom Predraga Rajkovića, a da je bilo više koncentracije Luke Jovića i da je zicer u 34. minutu pretvoren u pogodak, možda bi do kraja večeri i ščepali Furiju u kandže koje tek valja oštriti i brusiti. Bez obzira na propuštenu šansu utakmice, Dragan Stojković i njegovi Orlovi slave veliki bod na startu A lige nacija - 0:0!

Opširnije OVDE.

AUSTRALIJA - BAHREIN (tip 1, kvota 1, 22) - rezultat 0:1

Hladan tuš za Sokeroze na startu treće (glavne) runde azijskih kvalifikacija za Mundijal 2026. godine. Bahrein je trijumfovao na gostovanju u Gold Koustu, a kola su krenula nizbrdo po učesnika nokaut-faze Svetskog prvenstva u Kataru, kada je Kusini Jengi dobio crveni karton u 77. minutu. Štoper Haro Sutar dao je autogol u 89. minutu i tako svom državnom timu zakomplikovao situaciji u borbi za plasman na sledeći Mundijal.

JORDAN - KUVAJT (tip 1, kvota 1,33) - rezultat 1:1

Oduševio je Jordan u januaru ove godine na Azijskom kupu, gde je stigao do finala, ali ovakvim rezultatima neće moći da se plasira na svoje prvo Svetsko prvenstvo. Selekcija marokanskog selektora Džamala Selamija kiksnula je na startu glavne runde kvalifikacija za Mundijal 2026. i odigrala samo nerešeno protiv Kuvajta. Domaćin je poveo golom igrača Monpeljea Muse Al Tamarija u 14. minutu, ali je hladan tuš Jordanu priredio Jusef Al Sulajman u drugom minutu nadoknade.

SAUDIJSKA ARABIJA - INDONEZIJA (tip 1, kvota 1,30) - rezultat 1:1

Veliki kiks za tim Roberta Manćinija. Od kada je Italijan preuzeo Saudijsku Arabiju, daleko od toga da Zeleni Sokolovi blistaju. Eliminisani su zimus već u osmini finala Svetskog prvenstva, a sada su loše započeli glavnu rundu kvalifikacija za Mundijal 2026. Indonezija je povela golom Ragnara Oratmangoena, a domaćin je izjednačio preko Muse Al Džuvaira u nadoknadi prvog poluvremena. Imali su Saudijci celo drugo poluvreme za potpuni preokret, ali nisu uspeli da slome otpor Indonezije. Glavobolje su pred Robertom Manćinijem.


tagovi

rezzime danaklađenje rezzime tipovanja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara