©Reuters
©Reuters

Inter ne liči na onaj šampionski: Damfris morao da čupa bod u komšiluku

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.09.24. | 22:36

Monca bila blizu pobede...

Prošle sezone se prošetao do titule, ove baš i neće, ako je uopšte i odbrani. Ne zato što su se drugo bogzna kako pojačali, već zato što Inter ne liči na onaj prošlogodišnji, šampionski. Taj je u pohod na tron ušao sa pet vezanih pobeda na startu, ovaj se u uvodna četiri kola već okliznuo dva puta. Na premijeri ga je Đenova na Luiđi Ferarisu šokirala u nadoknadi, večeras mu je bodove u komšiluku izbila i Monca - 1:1 (0:0).

Kako su izgledali, mogu izabranici Simonea Inzagija da slave remi izboren na Brianteu, posebno što su gledali porazu o uči, prvom u novoj sezoni. Ipak, Denzel Damfris, koji je u januaru 2023. godine na istom mestu u nadoknadi autogolom poklonio Monci bod, ovog puta joj je tri minuta pre kraja izbio dva iz džepa.

Izabrane vesti

Možda i nezasluženo, jer Inter je bio baš neprepoznatljiv, zabrinjavajuće bezopasan, do tog trenutka bez udarca u okvir gola! Delom i zbog toga što je Inzagi odlučio da Hakana Čalhanoglua, Nikoloa Barelu, Alesandra Bastonija, Frančeska Ačerbija, pa i Denzela Damfirsa odmori za predstojeći meč prvog kola Lige šampiona protiv Mančester Sitija na Etihadu. Dobili su iz tog razloga Kristijan Aslani i Davide Fratezi priliku da se nametnu, ali je malo reći da je nisu iskoristili. Mada, nije samo do njih, čitav tim Intera je podbacio pa je Inzagi već početkom drugog poluvremena, kada je uočio da se ništa značajno nije promenilo po povratku sa pauze, izvršio trostruku izmenu!

Lautaro Martines, Henrik Mhitarjan i Mateo Darmjan su otišli na klupu, Medi Taremi, Pjotr Zjelinski i Denzel Damfris su ušli sa ciljem da ubrzaju igru šampion Italije, ali se suštinski ništa nije promenilo ni tada iako se ulazak holandskog beka ispostavio kao ključan.

Takva je mogla da bude i odluka Alesandra Monce da samo šest minuta kasnije odgovori uvođenjem Danija Mote pošto je portugalski napadač desetak minuta pre kraja trznuo glavom i na centaršut Armanda Ica majstorski matirao Jana Zomera. Pravo ni iz čega, iz tek drugog udarca u okvir gola, domaćin je došao nadomak pobede, potencijalne prve u sezoni. No, baš kao i u prošlom kolu protiv Fjorentine, nije uspeo da sačuva prednost. Proradila je u 87. minutu bekovska veza, Karlos Augusto je snažno po zemlji zavrnuo loptu na drugu stativu, a tamo Damfris samo ubacio loptu u mrežu.

Na kraju, pobednik vikenda je Napoli, koji je iskoristio kikseve Juventusa i Intera i popeo se na vrh tabele! Ko je mogao i da pretpostavi posle debakla od Verone na startu sezone...

SERIJA A – 4. KOLO

Subota

Komo - Bolonja 2:2 (1:0)

/Kasale 5ag, Kutrone 53 - Kastro 76, Iling Džunior 90+1/

Empoli - Juventus 0:0

Milan - Venecija 4:0 (4:0)

/Ernandez 2, Pulišić 16, 25 penal, Ejbraham 29/

Nedelja

Đenova - Roma 1:1 (0:1)

/De Vinter 90+6 - Dovbik 37/

Atalanta - Fjorentina 3:2 (3:2)

/Retegi 21, De Ketelare 45, Lukman 45+1 - Kvarta 15, Ken 32/

Torino - Leče 0:0

Kaljari - Napoli 0:4 (0:1)

/Di Lorenco 18, Kvarachelija 66, Lukaku 70, Bonđorno 90+3/

Monca - Inter 1:1 (0:0)

/Mota 81 - Damfris 88/

Ponedeljak

18.00: (2,35) Parma (3,40) Udineze (3,25)

20.45: (1,65) Lacio (3,70) Verona (5,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

InterMoncaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara