Huan Toskano Anderson (©AFP)
Huan Toskano Anderson (©AFP)

Najbolji posle NBA, u čemu?! Ozdravite i vucite guzice u inostranstvo! I poštujte Evroligu

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.09.24. | 18:49

Unikaha ponizila ekipu Razvojne lige, a Huan Toskano Anderson sada je predmet podsmeha Malkolma Dilejnija, Majka Džejmsa, Kendrika Perija, Čime Monekea, Valtera Tavaresa…

Da je držao jezik za zubima, Huan Toskano Anderson sada ne bi bio predmet podsmeha. Očigledno da ne zna za one od Iva Andrića: “U ćutanju je sigurnost” ili “Dođu, tako, ponekad vremena, kada pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati”.

Bupnuo je osvajač NBA prstena sa Golden Stejtom da je Dži liga najbolja na svetu, posle NBA lige, i ostao živ. I bolje što jeste, da mu danas bride obrazi kako bi u budućnosti zna kada je vreme da govori. Naučio je na bolan način, jer ekipa Razvojne lige, te što je odmah posle prve na planeti po snazi, isprašena je u FIBA Interkontinentalnom kupu. Unikaha joj je održala čas košarke – 75:60.

Izabrane vesti

Ista ta Unikaha godinama unazad ne igra Evroligu, iz nje je otišla u velikom stilu – navijači su mahali novčanicama u dvorani Huan Martin Karpenja. Rekli su šta misle o sistemu takmičenja, ljudima koji ga vode, tome što postoje podobni i nepodobni.

Kluba iz malage nema u Evroligi, nema ga ni u Evrokupu. Igra FIBA Ligu šampiona, trećerazredno evropsko takmičenje, i u njemu je aprila prošle godine u Beogradu podigla trofej. Pa, zar onda igrači iz te druge najbolje lige na svetu sa jednim takvim timom ne bi trebalo lako da izađe na kraj?!

Možda i bi da su zaista tako kvalitetni. Ali, nisu. Više je Huan Toskano Anderson jak na rečima ili bolje rečeno brz na jeziku. Zato je besneo tokom jednog tajm-auta protiv Unikahe: “Naš san nije da igramo je**nu ACB ligu, naš san nije da igramo je**benu Evroligu. Ova sr**nja koja nam prodaju su neprihvatljiva”.

Unikaha je u jednom trenutku imala prednost od 22 poena, bez po muke je trijumfovala i došla do trofeja. Pričala je na terenu, ne pre početka turnira.

A, došao je trenutak i da se evropske košarkaške zvezde malo slade, da se podsmevaju Huanu Toskanu Andersonu. Tviter se zapalio…

Majk Džejms je napisao: “Šale se same pišu”; Čima Moneke je ostavio niz emotikona uz poruku prokletstvo; dobro su se zabavljali i Valter Tavares i dežurni brbljivac Kendrik Peri, a jedva je dočekao koju da kaže Malkolm Dilejni.

“Više igrača iz Dži lige bi trebalo da odvuče svoje guzice u inostranstvo. Uzmite više novca, ozdravite i ukoliko budete dovoljno dobri – završićete tamo gde pripadate. Ili ćete se obogatiti i obezbediti sebi sigurnost do kraja života”, napisao je nekadašnji igrač Barselone, Olimpije Milano, Lokomotive Kubanj, Bajerna, Atlanta Hoksa.

Ključ je u poštovanju. Huan Toskano Anderson ga nije pokazao, zato je i prošao kako je prošao. A, onda se još i povukao, pokušao da se opravda i sve ublaži.

“Razumem nivo talenta i kompetitivnosti u tim ligama. Ovo nisam uradio kako bih uvredio te timove ili lige. Hteo sam samo da podsetim svoje saigrače da je NBA najviši nivo i da bi bili u najboljoj ligi na svetu moraju da se takmiče na visokom nivou”, naknadno je rekao šampion NBA lige sa Golden Stejtom.

Još kad bi sve od ranije moglo da se obriše gumicom…


tagovi

Huan Toskano AndersonUnikahaNBA ligarazvojna liga

Obaveštavaj me

NBA
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara