Rabio na Velodromu, De Zerbijev projekat je ključni razlog

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.09.24. | 01:49

Iskusni vezista potpisuje dvogodišnji ugovor sa Marseljom

Iskusni francuski vezista Adrijen Rabio karijeru nastavlja u Olimpiku iz Marselja. Francuski klub je saopštio da je postigao dogovor sa igračem, koji će zvanično postati deo ekipe Roberta de Zerbija ukoliko uspešno pređe medicinske preglede. Niko nema dilemu da će se to I dogoditi.

Rabio (29) je slobodan u izboru sredine od početka jula, kada mu je istekao ugovor sa Juventusom. Iskusni vezista je navodno bio meta nekoliko klubova iz Premijer lige, među kojima je i Mančester Junajted, ali se na kraju Marselj ispostavio najodlučnijim i najkonkretnijim u pregovorima. Zapravo predsudila je želja I mogućnost da se pridruži De Zerbijevom projektu na Velodroma.

Izabrane vesti

Očekuje se da Rabio potpiše dvogodišnji ugovor nakon što prođe medicinske preglede, a potom predstavlja kapitalnu investiciju za francuski klub. Tokom svog boravka u Italiji, Rabio je zabeležio 212 nastupa, osvojio “skudeto”, dva trojefa Kupa Italije I Superkup Italije. Rabio je postao tek peti francuski igrač u istoriji Juventusa koji je sakupio najmanje 200 nastupa u dresu Stare dame.

Rabio se u prošlosti u nekoliko navrata povezivao sa Mančester junajtedom. Prvi put još 2019. Godine, kada je potpisao za Juventus, a potom i 2022, kada nije uspeo da dogodovori lične uslove sa klubom sa Old Traforda, pa je ostao u Torinu. Dve strane su stupile u kontakt i prošlog leta, ali je Francuz potpisao jednogodišnji ugovor sa Juventusom.

Rabio iza sebe ima i 48 nastupa u dresu reprezentacije Francuske, sa kojom je 2022. godine stigao do finala Svetskog prvenstva u Kataru, ali i do polufinala nedavnog Evropskog prvenstva u Nemačkoj.


tagovi

Adrijen RabioLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara