Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

TSC-u ponovo džaba igrač više, Tekstilac na junački način stigao do pobede

Vreme čitanja: 5min | ned. 15.09.24. | 20:59

Topolčani doživeli još jedan poraz, tim iz Odžaka uradio nemoguće – 2:1

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Ne ide timu iz Bačke Topole, pa ne ide. Drugi meč zaredom Topolčanima se crta pobeda do koje ne uspevaju da dođu. Protiv Mladosti iz Lučana je ekipa Jovana Damjanovića imala preko pola sata igre igrača više, penal, ali to nije znala da iskoristi. Sada je TSC bio u još povoljnijoj situaciji, ceo nastavak meča su Plavi lavovi ponovo bili u brojčanoj prednosti, stigli do jednog pogotka, ali su primili dva. Tmurni oblak će se nadviti nad Bačkom Topolom, trećeplasirana ekipa iz prošle sezone, sada nikako ne uspeva da povrati formu i zabeleži neki pozitivan rezultat. Da izađe iz serije poraza, kojih trenutno ima pet u nizu - 1:2 (0:0).

Izabrane vesti

Ekipa iz Odžaka je bila autsajder na papiru, a kada je pred odlazak na pauzu isključenje zaradio kapiten ekipe, Nikola Marjanović, delovalo je da će Tekstilac teško doći do bodova. Međutim, iako su u nastavku formalni domaćini igrali na težini „very hard“ uspeli su da naprave veliki podvig. Dva puta su zatresli mrežu Veljka Ilića, pa čak i posle gola Petra Stanića više od pola sata odolevali naletima tima iz Bačke Topole. Briljirao je mladi Nikola Skrobonja, nekadašnji član mlađih kateogrija Topolčana, ali i kompletna odbrana ekipe koju predvodi Branko Mirjačić. Najbolji utisak ostavio je Filip Sredojević, koji je bio strelac, ali i ostatak defanzive debitanta u eliti jer su u potpunosti bili ukroćeni svi ofanzivci gostujućeg tima.

Uvodni deo utakmice nije obilovao prilikama, imali su gosti posed, pokušavali da nametnu svoj ritam, a najbolju priliku su imali posle prekida kada je glavom šutirao Dušan Stevanović. Nominalni domaćin je vrebao prilike iz kontra napada, ali i vršio ogroman pritisak na defanzivu TSC-a, kada god je bio u prilici. Zaređali su fudbaleri ekipe iz Odžaka nekoliko dobrih prilika ali se nisu najbolje snašli u završnici prvo. Prvo Nikola Skrobonja, a kasnije ni u dva navrata Ivan Davidović. Možda i najbolju šansu za pogodak je imao Milan Marčić.Spustio mu je loptu na par metara od gola Nikola Skrobonja, posle čega je defanzivni vezista pogodio odbranu protivnika umesto mreže. Još jednom je Ivan Davidović pobegao odbrani Topolčana, izašao sam na Veljka Ilića i gađao u njega, posle čega je sa gol linije loptu izbacio Mateja Đorđević.

Umeli su Topolčani i nakon serije prilika protivnika da unesu nervozu u njegovu odbranu. Pokušavao je Marko Lazetić da primili loptu u kaznenom prostoru, dok je debitant Viktor Radojević sa distance gađao tek iznad gola. Aleksandar Ćirković je bio uvek pokriven, da bi se neutralisalo njegovo najjače oružje, igra jedan na jedan. Međutim, sve što je Tekstilac uradio pozitivno je ugasio malo pred odlazak na pauzu. Startovao je neoprezno kapiten tima iz Odžaka na Miloša Pantovića, a sudija Nenad Minaković je posle asistencije VAR-a izvadio crveni karton. Malo je nedostajalo TSC-u da ode na odmor sa prednošću, ispala je lopta čuvaru mreže Tekstilca, ali Maki Banjak nije uspeo da pronađe nikoga od saigrača na petercu.

Sve se namestilo Topolčanima da krenu po tri boda, a onda je usledio šok. Sa igračem manje je Tekstilac došao do prednosti, odbitak u kaznenom prostoru TSC-a je u mrežu poslao nekadašnji fudbaler tima iz Bačke Topole, Nikola Skrobonja, i tako stigao do prvenca u seniorskom fudbalu. Nije ni taj pogodak razmrdao goste, naprotiv, ekipa iz Odžaka je uspela da i drugi put zatrese mrežu Veljka Ilića sa igračem manje. Centralni bek domaćina, Filip Sredojević, je posle slobodnog udarca primio loptu u šesnaestercu Plavih lavova, i prosledio je u mrežu za silnu radost na klupi ekipe iz Odžaka.

Nije imao više šta da čeka u tim momentima Jovan Damjanović, i sve karte je bacio u napad. Vrebali su svoju priliku za gol Topolčani, ali teško su mogli da nađu prostor za udarac jer se Tekstilac branio vrlo disciplinovano i sa kompletnom postavom na terenu. Ipak je TSC uspeo da postigne pogodak, Aleksandar Ćirković je „izmislio“ pas za Sašu Jovanovića, oboren je iskusni napadač i da nije iza njega bio strelac pogotka, Petar Stanić, sudija bi pokazao na belu tačku. Pod totalnom opsadom je bio gol Tekstilca u tim momentima, i sve je mirisalo na novi pogodak tima iz Bačke Topole. Najbliže izjednačenju bio je Petar Stanić, gađao je sa ivice kaznenog prostora i za malo bio precizan. U takvom odnosu snaga, umalo da ekipa iz Odžaka dođe i do trećeg pogotka. Ukrao je Princ Ukačukvu loptu Mateji Đorđeviću, ali nije uspeo da se snađe potom već je izgubio loptu.

Sve što je TSC uputio do kraja u kazneni prostor protivnika nije našlo prolaz. Junački se branio Tekstilac, na čelu sa golmanom Miljanom Drinčićem. Svi fudbaleri tima iz Odžaka su bili pred svojim golom, a koliko su Topolčani napadali govori i činjenica da je Veljko Ilić izlazio do pola terena da odigra pas sa nekim od saigrača. Čak je i mladi golman došao duboko u nadoknadi u kazneni prostor tima iz Odžaka, ne bi li pomagao svojoj ekipi da barem iščupa bod.

MOZZART BET SUPERLIGA, OSMO KOLO:

TEKSTILAC ODŽACI – TSC 2:1 (0:0)

/Skrobonja 48, Sredojević 55 – Stanić 64/

Bačka Palanka: Stadion „Slavko Maletin Vava“

Sudija: Nenad Minaković

Žuti kartoni: Luković (Tekstilac) - Ćirković (TSC)

Crveni karton: Nikola Marjanović (Tekstilac) u 44. minutu

Tekstilac Odžaci (4-2-3-1): Drinčić 7 – Luković 7, Sredojević 7,5, Marjanović 5, M. Ilić 7 – Jočić 7, Marčić 6,5 (od 69. Stojanović) – Davidović 7 (od 74. Obeng), Đurić 6,5 (od 46. Kojčić 6,5), Skrobonja 7,5 (od 69. Vasić 6) – Ukačukvu 6,5 (od 80. Stanković -)

TSC (4-3-3): V. Ilić 6 – Banjak 6,5 (od 67. Vlalukin 6), Đorđević 5,5, Stevanović 5,5, Radojević 6 (od 80. Šoš -) – Banjac 6, Radin 6 (od 57. Đakovac 6), Stanić 7 – Pantović 6 (od 67. Milosavljević 6), Lazetić 5,5 (od 57. Sa. Jovanović 6,5), Ćirković 6,5

Igrač utakmice: Filip Sredojević (Tekstilac Odžaci) 7,5


MOZZART BET SUPERLIGA - 8. KOLO

Petak

Spartak - IMT 2:0 (1:0)

/Todoroski 15, 58/

Subota

Vojvodina - Železničar 2:0 (2:0)

/Petrović 9, Seri 43/

Crvena zvezda - Napredak 2:0 (1:0)

/Duarte 29 penal, Ivanić 47/

Mladost Lučani - Radnički Kragujevac 2:1 (0:1)

/Pejović 48 penal, 55 penal - Evandro 11/

Nedelja

Novi Pazar - Čukarički 2:2 (2:1)

/Đuranović 19, Mesarović 40 - Melo 16, Stanković 68/

OFK Beograd - Partizan 3:2 (1:2)

/Ovusu 18, Paločevič 85 pen, Stoiljković 90+6 - Filipović 15, Zubairu 40/

OFK Beograd - Partizan 3:2 (1:2)

/Ovusu 18, Paločević 86pen, Stojilković 90+6 - Filipović 15, Zubairu 40/

Tekstilac - TSC 2:1 (0:0)

/Skrobonja 48, Sredojević 55 – Stanić 64/

Ponedeljak

20.00 (4.10) Jedinstvo Ub (3.50) Radnički Niš (1.90)

***Kvote su podložne promenama




tagovi

Tekstilac OdžaciTSC Bačka Topola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara