(AFP)
(AFP)

Fliknuli su! To je ta Barsa od koje nema odbrane (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.09.24. | 18:11

Sa novim trenerom i manje više istim igračima iz prošle sezone ovaj tim izgleda baš uverljvo

Neka se ne ljuti Ćavi Ernandes. A i da se ljuti, šta da mu radimo. Ionako se ne sećamo kad smo ga poslednji put videli da se smeje. Makar onako kako su osmeh na lica razvukli fudbaleri Barselone pod komandom novog trenera. Sa akcentom na – trenera. Jer, Ćavi je bio veliki igrač, monumentalan za istoriju Katalonaca, ali je Nemac stručnjak kakvog španski velikan dugo čeka: moderan, progresivan, atraktivan, ubedljiv i siguran.

Pet kola, pet pobeda. Prvo mesto na tabeli La lige. Igra koja oduševljava. Na svakom delu terena. Bilo je i zastajkivanja na Mestalji i Valjekasu, kad su Valensija i Rajo stizali do prednosti, ali na Montiliviju je nova Barsa zaličila na staru. Bila je raspevana u svakom smislu, pregazila Đironu i dala navijačima povod da se raduju uoči početka Lige šampiona – 4:1.

Izabrane vesti

Flikova Barsa je sve što Ćavijeva nije. Igrači su manje-više isti. U redu, došao je Dani Olmo, ali nijedan pojedinac nije u stanju tek tako da promeni krvotok ekipe (pogledati pod Real Madrid i Kilijana Empabea). Pre će biti da je do trenera. Ono što nije funkcionisalo kod prethodnog sad ide kao po loju: akcije brze i smislene, energija takva da sve puca, kontrola u potpunosti, maltene svaki napad valjan, pa i realizacija. Sedam golova nejakom Valjadolidu u prethodnom kolu, a četiri pokrajinskom rivalu koji je u minulom prvenstvu „maltretirao“ Barselonu. Sad nije, pošto su momci „kliknuli“ pod komandom Flika. I melju...

Egzibicija Barselone u uvodnim etapama sezone nije zabeležena od 2017. godine. I tad je posle pet kola dala 17 golova. Ako bi se vukle paralele valja pomenuti da je na kraju bila šampion sa 14 bodova prednosti u odnosu na Atletiko. Za takve najave je još rano, mada za pohvale nekim momcima nije.

U prvom redu je Lamin Jamal. Zasijao je na Prvenstvu Evrope, a onda poveo Barsu napred u Španiji, jer je autorizovao dva gola. Prvi put ove sezone, a drugi otkako je prebačen u seniorski tim (prethodno u februarskom susretu sa Granadom). To mu je omogućilo da bude zaslužan za sedam pogodaka tima otkako je krenula sezona, jer je tri dao i čak četiri namestio.

Nije samo do Jamala. Igra i Rafinja. O-ho, kako igra. Vezu na sredini Kasado i Pedri, a pridružio im se novajlija Dani Olmo, koji je opet bio strelac. Otkako je stigao na svakoj utakmici: protiv Raja, Valjadolida i Đirone. Da bi se razumelo kako je to teško tek da pomenemo da su pre njega u ovom veku takav učinak (bar po gol na svakom od prve tri utakmice za novi klub u španskom fudbalu) dali Zlatan Ibrahimović, Kristijano Ronaldo, Sesk Fabregas, Maksi Gomes, Remi i Džud Belingem.

Još jedan podatak koji raduje sve pristalice Blaugrane. Posle ove utakmice Barselona na večnoj listi ima više golova od Real Madrida u Primeri (3.035:3033). Festival je u komšiliku upotpunio Pedri i deluje da to nije sve, da ovaj tim ima rezerve da napreduje, ali isto tako da svima da dva, tri, četiri gola...

Kao što je Bajern činio dok je na klupi sedeo Hansi Flik.

PRIMERA – 5. KOLO

Petak

Betis - Leganes 2:0 (0:0)

/Abde 74, Roke 86/

Subota

Majorka - Viljareal 1:2 (0:1)

/Albiol 57ag - Kosta 27, Perez 90+4/

Espanjol - Alaves 3:2 (1:1)

/Puado 21, 56, 63pen - Konečni 35, Tenalja 68/

Sevilja - Hetafe 1:0 (1:0)

/Navas 23/

Sosijedad - Real Madrid 0:2 (0:0)

/Vinisijus 58pen, Embape 75pen/

Nedelja

Selta - Valjadolid 3:1 (2:0)

/Alvares 22, Iglesijas 35, Duvikas 90+1 - Moro 50/

Đirona – Barselona 1:4 (0:2)

/Stuani 80 – Jamal 30, 37, Olmo 47, Pedri 64/

18.30: (4,00) Las Palmas (3,50) Atletik Bilbao (2,05)

21.00: (1,35) Atletiko Madrid (4,80) Valensija (10,0)

Ponedeljak

21.00: (2,15) Rajo Valjekano (3,25) Osasuna (3,90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

BarselonaĆaviHansi FlikLamin JamalDani Olmo

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara