©Starsport
©Starsport

Čuki bilo vruće u Novom Pazaru: Stanković rastužio 5.500 ljudi

Vreme čitanja: 4min | ned. 15.09.24. | 19:07

Sjajan meč u jednom od derbija osmog kola Mozzart Bet Superlige

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Kakav fudbal u Novom Pazaru na ovogodišnjoj premijeri za bodove na Gradskom stadionu. Četiri gola, dobro pune tribine, sjajne odbrane golmana za krajnjih 2:2 (2:1) u osmom kolu Mozzart Bet Superlige. Za čitavom plenom verovatno mogu da žale oba takmaca, možda malo više Pazar zbog šansi u završnici. Ipak, duel dva bivša trenera lučanske Mladosti, Tomislava Sivića i Gorana Stanića, okončan je miroljubivo.

Izabrane vesti

Pazarci ne zaboravljaju one koji su ostavili igrački i prvenstveno ljudski pečat u omiljenom im klubu, makar se trenutno nalazili i u suprotnom taboru. Dok se približavao svlačionici pre početka utakmice, ovacije sa tribina doživeo je rezervni golman Brđana Nikola Mirković. Emocija u izobilju.

Klicalo se i poslednjoj akviziciji, povratniku posle osam godina Almedinu Ziljkiću, koji je izašao na teren, ali će zbog papirologije još malo sačekati na minute u Mozzart Bet Superligi 2024/25. Aplauze na otvorenoj sceni dobio je i odnedavno mlađejuniorski šampion sveta u lou-kiku Muhamed Dupljak. Sleteo je i paraglajder sa zastavom superligaša sa Jošanice i Raške. 

Bakljada odmah po prvom zvižduku Predraga Janjuša.

"Samo tebe volim, Pazare", čulo se između ostalog tokom četvorominutnog prekida.

Za sreću je potrebno dvoje, a za fudbalski ugođaj dva kvalitetna rivala. Upravo to su bili Novi Pazar i Čukarički pri povratku Plavih na Gradski stadion, koji je sa hibridnom podlogom dobio novu dimenziju. U prvom poluvremenu viđene su bravure Adema Ljajića, golgeterski instikt debitanta Uroša Đuranovića i sve bolja forma Aleksandra Mesarovića na jednoj, te klasa Brazilca Vinisijusa Mela, rutina Đorđa Ivanovića i prepoznatljiva igra Čuke sa pregršt igrača opasnih po rivala na drugoj strani.

Kao da su i jedni i drugi u prvoj trećini prvog poluvremena probali novu travu, da bi nakon toga usledio uragan. Serija loših defanzivnih reakcija domaćih proizvela je Godsvila Vadzea u asistenta, a Mela u strelca vodećeg kola za četu sa Banovog brda. Ništa u 16. minutu nije mogao Stefan Popović - 0:1.

Nisi gubili glavu Sivićevi momci, spreman je bio odgovor. Nemanja Miletić je u prvom sledećem napadu Sivićeve družine tukao u Lazara Kaličanina, što je bio nagoveštaj brze promene rezultata. Nikola Stevanović je poklekao ispred Ljajića, koji oko linije peterca pronalazi Đuranovića. Iskusni napadač smestio je loptu ispod Kaličanina - 1:1.

Ljajić je u 21. minutu umalo doneo munjeviti preokret, odbranio je Kaličanin, kao i Darku Stojanoviću minut kasnije. Uzbuđenja na oba kraja u 31. minutu. Mesarović je ciljao u mladog čuvara mreže gostiju, a potom je Melo loše reagovao u izglednoj situaciji. Popravio se Mesarović u 40. minutu, uz obilatu pomoć Miladina Stevanovića. Šut sa distance i "kresa" sa zemlja defanzivca Čukaričkog za još jednu loptu iza leđa Kaličanina i promenu krvne slike - 2:1.

Početkom nastavka dobar napad Čukaričkog, ali je Ognjen Bjeličić blokirao Vadzea. Stanićev rezervista Viktor Rogan je u 53. minutu doneo sreću fudbalerima u crnim dresovima pogodivši bliži ugao Popovića. Kratko je trajala radost Beograđana, usledio je poziv iz VAR sobe. Janjuš je poništio gol jer je Rogan u prijemu koristio ruku. Napadao je Čukarički, ubacio je Stanić i Uroša Kabića. Nije bilo prostora za dejstva Ljajića. Nije bilo prijatno domaćinu. Stanković je u 64. minutu gađao pored stative, dok je Popović tri minuta kasnije odbranio bombu Ivanovića. Aplauze sa dobro popunjenih tribina pobrao je Stanković u 68. minutu. Projektil iskosa sa nekih 20 metara zario se u rašlje - 2:2.

Nastavio je Čukarički da dominira. Pretnja iz gužve nakon kornera, pa zicer Mela i nestvarna odbrana Popovića u 73. minutu. Ubrzo je iz vazduha delovao Vukašin Jovanović. Probudio se malo i Pazar. Rezervni napadač Pravih Žulijus Eđike Opara je u 77. minuta asistirao Adetunđiju Adešini, koji je prebacio prečku. U finišu je fudbal pao u drugi plan. Pozlilo je nekome na na istočnoj tribini, reagovala je i hitna pomoć. Islamović je u 90. minutu šutirao u Kaličanina, koji je minut kasnije skinuo zicer Opari, a u 90+4. minutu i Islamoviću. Inicijativa Pazaraca nije donela promenu, ostalo je 2:2.

MOZZART BET SUPERLIGA - OSMO KOLO

NOVI PAZAR - ČUKARIČKI 2:2 (2:1)

/Đuranović 19, Mesarović 40 - Melo 16, Stanković 68/

Novi Pazar, 

Gradski stadion.

Gledalaca: 5.500.

Sudija: Predrag Janjuš.

Žuti kartoni: Mesarović, Đuranović, Adešina (Novi Pazar), Sisoko (Čukarički).

NOVI PAZAR (4-2-3-1): Popović 6 - Lakićević 6, Bjeličić 6,5, Bačkulja 6, Miletić 6,5 - Adešina 6,5 (89. Kovačević -), Vidaković 6 (54. Islamović 6) - Stojanović 6 (55. Mituljikić 6), Mesarović 7, Ljajić 7 - Đuranović 7 (69. Opara 6,5).

ČUKARIČKI: (4-2-3-1): Kaličanin 6,5 - Stanković 7, Stevanović 6, Jovanović 6, Diop 6 (36. Rogan 6,5) - Sisoko 6, Milojević 6 (46. Serafimović 6,5) - Ivanović 6,5, Tufegdžić 6 (80. Cvetković -), Vadze 6,5 (61. Kabić - (80. Nikčević -) - Melo 7.

Igrač utakmice: Aleksandar Mesarović (Novi Pazar) 7.


MOZZART BET SUPERLIGA - 8. KOLO

Petak

Spartak - IMT 2:0 (1:0)

/Todoroski 15, 58/

Subota

Vojvodina - Železničar 2:0 (2:0)

/Petrović 9, Seri 43/

Crvena zvezda - Napredak 2:0 (1:0)

/Duarte 29 penal, Ivanić 47/

Mladost Lučani - Radnički Kragujevac 2:1 (0:1)

/Pejović 48 penal, 55 penal - Evandro 11/

Nedelja

Novi Pazar - Čukarički 2:2 (2:1)

/Đuranović 19, Mesarović 40 - Melo 16, Stanković 68/

19.00 (5.80) OFK Beograd (3.90) Partizan (1.60)

19.00 (5.60) Tekstilac (3.70) TSC (1.65)

Ponedeljak

20.00 (4.10) Jedinstvo Ub (3.50) Radnički Niš (1.90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet SuperligaČukaričkiFK Novi Pazar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara