Puče bomba! Imamo najveći transfer brazilskog fudbala i 'mutljavinu' američkog biznismena

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.07.24. | 17:00

Navodno Tijago Almada dolazi samo na šest meseci u Brazil, a onda se seli u Evropu - zna se i gde

Bomba što je danima unazad najavljivana, napokon je detonirala: Svetski šampion iz Katara i jedan od najtalentovanijih argentinskih fudbalera - Tijago Almada (23), predstavljen je kao novi igrač Botafoga!

Slavni klub je u februaru ove godine ugrozio rekord brazilskog fudbala postavljen još 2020, kada je Gabrijel Barbosa došao in Intera za 17.500.000 evra; ugrozio ga je kupovinom Luiza Enrikea iz Betisa za 16.000.000 evra (još na naplatu nisu došli bonusi), da bi upravo danas bio realizovan najveći ulazni transfer tamošnje Serije A.

Izabrane vesti

Član MLS lige Atlanta dobila je za svog najboljeg igrača oko 19.000.000 evra, s tim da bi ta cifra sa bonusima mogla da poraste na čak 27.000.000!

Almada je još dok je kao tinejdžer igrao u Veles Sarsfildu i bio na meti brojnih evropskih klubova, poput Barselone, Napolija, Marselja, Milana, Intera, Ajaksa... Njegov odlazak u Ameriku u leto 2022. za sve je predstavljao veliko iznenađenje. MLS ligaš je ponudio 14.500.000 evra za obeštećenje, a Veles i Almada prihvatili, te se ofanzivni vezista se preselio u Džordžiju. Tamo je pokazao da vredi uloženi novac. Kao klasična 'desetka' postigao je 26 i spakovao 24 gola na 80 mečeva. Bio je novajlija godine u MLS ligi, najbolji mladi igrač, član idealnog tima sezone...

Koliko Argentinci veruju u njega i njegov dalji razvoj najbolji to što se našao na spisku putniku za potonji Mundijal u Kataru.

Kako je Botafogo u vlasništvu Igl Grupe koju predvodi američki biznismen Džon Tekstor, postoje informacije da će Almada igrati za crno-bele samo do kraja godine, nakon čega bi trebalo da se preseli u Lion, još jedan klub pod Tekstorovom šapom.

Njegov ugovor sa Igl grupom na snazi je do 2029. A kako će taj transfer u Lion biti pravno regulisan i da li postoji neka izlazna klauzula, odnosno u kom iznosu, za sada se ne pominje.


tagovi

Tijago AlmadaLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara