Luka Stankovski – Dudićev tajni adut za Čuku

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.10.24. | 08:10

Mladi Makedonac bi nakon povrede Mirčetića mogao da dobije veću minutažu u ekipi trenera Feđe Dudića.

Onaj ko je kleo fudbalere Radničkog 1923 pred gostovanje u Novom Pazaru prethodnog vikenda, očigledno nije dangubio. Poput Nesrećnog Alfa, jednog u moru likova iz pomalo zaboravljene britanske humorističke serije „Ludo i brzo“, koga iz epizode u epizodu prate različiti maleri, tako su i Kragujevčani tokom devedesetominutne rovoske bitke na Gradskom stadionu u Novom Pazaru doživeli čitav niz pehova, počev od poništenog gola u prvom poluvremenu zbog milimetarskog ofsajda Kolumbijca Ortiza, preko povreda mladog Bogdana Mirčetića i stamenog štopera Besima Šerbečića i to u momentu kada je Feđa Dudić već izvršio svih pet dozvoljenih izmena, pa sve do Simovićeve prilike za izjednačenje u sudijskoj nadoknadi vremena koju je u maniru čuvenog Fabijana Barteza osujetio čuvar mreže pazarskih Plavih Stefan Popović.

Svakako da su povrede Mirčetića i Šerbečića, dvojice izuzetno bitnih karika u ekipi trenera Feđe Dudića, možda i više zabrinule stručni štab Crvenih od samog poraza na gostovanju kraj Jošanice, posebno ako se ima u vidu da su se obojica igrača nalazila u piku forme, pre svih mladi Mirčetić koji je bio glavni arhitekta poslednja dva trijumfa Kragujevčana u duelima sa IMT-om i Tekstilcem iz Odžaka. Obojici igrača prema preliminarnim prognozama lekara predstoji poduža pauza. Mirčetić će zbog povrede medijalnog ligamenta odsustvovati sa terena najmanje četiri sedmice, dok je Šerbečić doživeo rupturu Ahilove tetive i za njega je ova polusezona najverovatnije završena. Videćemo da li ovo znači i kraj njegove misije u Radničkog, s obzirom da mu krajem godine ističe pozajmica iz Sarajeva. I dok za Šerbečića Kragujevčani imaju odgovarajuću alternativu u vidu kapitena Mitrovića ili Semira Zeljkovića, postavlja se pitanje ko će uskočiti u Mirčetićevu ulogu, s obzirom da se vodeći strelac Crvenih prošle sezone Milutin Vidosavljević još uvek oporavlja od povrede prednje lože koju je zaradio nakon utakmice sa Vojvodinom. Nekako bi najlogičnije bilo da to bude Luaj Ben Hasin, koji je još na gostovanju OFK Beogradu pokazao da mu i te kako leži uloga „desetke“. Postignut gol i priznanje za igrača kola samo su potvrda sjajnog utiska koji je 24-godišnji Tunišanin ostavio na pomenutoj utakmici. Kasnije je Ben Hasin prekomandovan na poziciju centralnog veznog igrača, gde njegovi ofanzivni kvaliteti nisu dolazili do izražaja u toj meri kao kada je igrao tik iza napadača.

Izabrane vesti

Pomeranjem Tunišanina bliže protivničkom golu otvorio bi se prostor za još jednu letošnju akviziciju Kragujevčana Luku Stankovskog. Stasiti Makedonac je u prethodne tri utakmice dobijao šansu na kašičicu, a danas bi vrlo lako mogao da se nađe u startnoj postavi za utakmicu protiv Čukaričkog. Sa svojih 190 cm visine i dugim nogama Stankovski je igrač koji bi mogao da unese dodatnu čvrstinu u vezni red Crvenih, a bio bi sasvim sigurno od koristi i prilikom prekida. Ipak, ono gde bi svojevremeno jedan od najvećih talenata makedonskog fudbala trebao da pruži najveći doprinos svakako je organizacija igre. Nije tajna da su Kragujevčani od odlaska osamnaestogodišnjeg vunderkida Milana Aleksića u engelski Sanderlend u potrazi za novim poslovođom na sredini terena. Već pomenuti Ben Hasin se i pored ogromnog truda nije baš najbolje snašao u ovoj ulozi, dok Francuz Darli Enlandu po stilu igre više podseća na zadnjeg veznog kome je prioritet kvarenje igre protivničke ekipe.

Samim tim i ne čudi što u Radničkom upravo u Stankovskom vide Aleksićevog naslednika i igrača koji bi mogao da vuče konce igre u nastavku jeseni, tim pre što je Šumadincima nakon povreda Mirčetića i Vidosavljevića neophodan novi lider na terenu. Može li to da bude mladi Makedonac, koji je pre par godina bio na korak do prelaska u italijansku Moncu? Možda odgovor na to pitanje saznamo već danas, naravno pod uslovom da Dudić pruži Stankovskom odgovarajuću priliku da demonstrira svoje igračke kvalitete.

MOZZART BET SUPERLIGA - 11. KOLO

Petak

Radnički Niš - OFK Beograd Mozzart Bet 1:1 (1:0)

/Petković 23 - Mituljikić 53/

Subota

14.00: (2.85) Radnički 1923 ((3.35) Čukarički (2.50)

16.00: (2.50) Železničar (3.25) Mladost (2.90)

18.30: (1.25) Partizan (6.00) Tekstilac (11.00)

Nedelja

14.00: (2.50) Napredak (3.15) Novi Pazar (3.00)

19.00: (14.0) IMT (6.75) Crvena zvezda (1.20)

19.00: (3.60) Spartak (3.45) Vojvodina (2.05)

21.00: (1.28) TSC (5.70) Jedinstvo (10.5)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Feđa DudićRadnički KragujevacLuka StankovskiMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara