Fernando Gago (AFP)
Fernando Gago (AFP)

Sprema se povratak El Pintite na Bombonjeru: Gago vrlo blizu klupe Boke

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.10.24. | 09:23

Rikelme na korak od toga da angažuje bivšeg saigrača

Postoje oni ljudi koji uvek mogu da odu iz nekih klubova, ali ti klubovi nikad ne mogu da odu iz njih. Jedan od takvih je i - Fernando Gago. Došao je u Boku sa pet godina, tu se afirmisao i krenuo put belog sveta gde je igrao za Real, Romu i Valensiju odakle se 2013. vratio upravo u Boku gde je ostao narednih šest godina, skoro do kraja karijere.

Sad je došao red da se putevi nekada supertalentovanog veziste i kluba iz Buenos Ajresa ponovo ukrste, pošto je Gago vrlo blizu toga da postane trener Boke juniors. Cela ideja potekla je od sportskog direktora Huana Romana Rikelmea, koji je sa Gagom bio saigrač i u Boki i u reprezentaciji Argentine, a trenutno radi kao šef stručnog štaba Čivasa iz Gvadalahare.

Izabrane vesti

Gago bi trebalo da bude zamena za Dijega Martineza koji je podeno ostavku prošle nedelje posle poraza od Belgrana, a prethodno je izgubio i Superklasiko od River Plejta. Ipak, neće Čivas tek tako hteti da se odrekne svog trenera, pošto će Boka morati da plati obeštećenje od 1.500.000 dolara, ali kako pišu argentinski mediji, to neće predstavljati problem.

Ponedeljak, 02.00: (2,15) Boka Juniors (3,15) Argentinos Juniors (3,70)

Popularni "El Pintita" je navodno već obavestio igrače da napušta klub, a uprava Boke je na njegovu adresu poslala ugovor koji samo treba da bude potpisan. Gago je trenersku karijeru počeo u Aldosiviju gde se nije dugo zadržao da bi posle toga preuzeo Rasing i za dve godine ostavio vrlo dobar utisak osvojivši Superkup Argentine.

Posle toga, usledila je selidba u Meksiko, ni tamo rezultati nisu loši, ali ako vas zove Boka juniors, a vi ste njeno dete, odgovor teško da može biti odričan.



tagovi

Boka juniorsFernando GagoČivas Gvadalahara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara