Simone Inzagi (AFP)
Simone Inzagi (AFP)

Od klupe koju svi sanjaju do one koju niko ne želi: Inzagi odbio Crvene đavole

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.10.24. | 09:53

Junajted hteo da ga angažuje pred reprezentativnu pauzu

Bilo je jasno kao dan da posle odlaska Aleksa Fergusona u penziju 2013. godine sledi težak period za Mančester junajted, međutim, niko nije mogao ni da pomisli da će tako nešto trajati do danas i da nema naznaka da će biti bolje.

Od kada je na leto 2022. stigao na Old Traford, Erik ten Hag je na kupovinu igrača potrošio 660 miliona evra. Sve što je osvojio su po jedan FA Kup i Liga kup, premalo za klub takve tradicije i imena kao što je Mančester junajted.

Izabrane vesti

Štaviše, Crveni đavoli su postali predmet podsmeha zbog megalomanskih ulaganja, a skromnih rezultata. Čaša je polako počeka da se preliva, ekipa ni ove sezone ne izgleda dobro i nalazi se na 13. mestu na tabeli u Premijer ligi, a u Ligi Evrope ni posle dve utakmice nema trijumf.

Poslednji stres koji su navijači doživeli bio je onaj protiv Totenhema prethodnog vikenda kad su Pevci držali čast fudbala na Teatru snova kao retko kad ranije i po svemu viđenom - zaslužili ubedljiviju pobedu od 3:0.

Suvlasnik Mančester junajteda Džim Retklif nije obožavalac načina na koji Ten Hag radi, pa je klub brzopotezno pokušao da sanira štetu tako što je iskazao želju da dovede Simonea Inzagija, čak poslao konkretnu ponudu po kojoj bi Italijan odmah krenuo put Ostrva, ali ih je, naravno - odbio. Bivši trener Lacija u Interu uživa ogroman ugled pogotovo posle prošlosezonskog osvajanja Skudeta i igranja finala Lige šampiona godinu ranije. Ne postoji nijedan razlog zbog kojeg bi Inzagi napustio "Đuzepe Meacu" kako bi vadio tuđe fleke, a Ten Hag ih je napravio i previše. Na sve to, Inzagijev ugovor traje do 2026.

Tako je klupa Crvenih đavola od one na koju mnogi sanjaju da sednu, postala jedna od najnezahvalnijih i one koje se obilaze u širokom luku. Ten Hag i dalje veruje da može da napravi nešto važno i valjda je jedini u klubu sa tim stavom. Ostali uveliko čekaju da mu vide leđa. Na njihovu žalost, Simone Inzagi neće biti zamena.



tagovi

Mančester JunajtedSimone InzagiInter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara