Aron Ramzdejl u dresu Arsenala (©Reuters)
Aron Ramzdejl u dresu Arsenala (©Reuters)

Može li Ramzdejl da spotakne bivši klub na Emiratima? Navijači Sitija: Pep, ostani

Vreme čitanja: 4min | sub. 05.10.24. | 09:29

Favoriti na papiru imaju lake zadatke u sedmom kolu Premijer lige. Arsenal čeka Sautempton (16.00), a u isto vreme šampion na Etihadu je domaćin iznenađujuće dobrom Fulamu. Najteži posao za Liverpul u Londonu protiv Kristal Palasa (13.30)

Prošle sezone Mančester Siti, Arsenal i Liverpul borili su se do finiša Premijer lige za krunu. Građani su opet prvi presekli vrpcu. Početak novog šampionata na Ostrvu najavljuje istu bitku za titulu tri najbolja tima na Ostrvu. Čelsi i Aston Vila imaju dobar start, ali čini se da su i dalje „zeleni“ da se uhvate u koštac sa vodećim triom.

Na papiru sva tri tima imaju lak zadatak u današnjim mečvima sedmog kola pred dvonedeljnu pauze zbog reprezentativnih obaveza. Redsima će biti nešto teže na uvek neugodnom Selherst parku u Londonu protiv Kristal Palasa, dok Siti i Arsenal na svojim terenima bi trebalo da imaju problema sa Fulalamom, odnosno Sautemptonom.

Izabrane vesti

U epicentru današnjeg (16.00) meča na Emiratima biće golman Aron Ramzdejl. Očekivalo se da će Englez da napravi dublji trag u severnom Londonu, ali ga je tokom prošle sezone Španac David Raja istisnuo na golu. Letos je morao da potraži novu sredinu, pa se uputio na jug, u povratnika u elitu, Sautempton.

16.00: (1,18) Arsenal (7,25) Sautempton (15,0)

Ramzdejl je prošle sezone branio na samo 10 utakmica za Arsenal, od kojih šest u Premijer ligi.

"Moja žena je rekla: 'O, danas si opet pet puta bio na TV-u‘. Mislim da je priča veća nego što bi trebalo da bude. Mislim da je to ponekad pritisak i na Davida“, rekao je Ramzdejl za BBC.

Englez kaže da želeo da se ugleda na legendu kluba Dejvida Simana i da ostane dugo u Arsenualu.

Napravio sam intervju sa Simanom o svom novom ugovoru u maju 2023. godine i želeo sam da se ugledam na njega i da budem tu osam, 10 godina, a nekoliko meseci kasnije bio sam van tima. Raja je zapravo bio prva osoba koja mi je poslala poruku kada sam se preselio u Sautempton iz Arsenala. Bio je sjajan. On je vrhuinski golman i ove sezone je imao nekoliko velikih odbrana koje su spasile Arsenal“, istakao je Ramzdejl.

Mikel Arteta je u međuvremenu priznao da se raduje povratku Ramzdejla na Emirate.

Nazvao sam ga odmah pošto sam dobio vest da se pridružio Sautemptonu. Bio je zaista srećan. On je igrač kojeg smo mnogo voleli, veoma harizmatičan i zaista je ostavio trag ovde u klubu. Biće veoma lepo videti ga opet“, istako je španski stručnjak

Svece čeka borba za opstanak. Samo bod na šest utakmica, tri gola na kontu ne ulivaju optimizam pred nastavak sezone. Arteta za današnji meč ne može da računa na Norvežanina Martina Edegora, dok su od ranije van stroja Tirni, Tomijasu i Zinčensko. Sautempton ima nulu na kontu s tri gostovanja, pa se Ramzdejlu i kompanije crno piše na Emiratima.

Liverpul je dobio Kristal Palas na 11 od 12 prethodnih mečeva, uz remi, ali je seriju neuspeha tim iz Londona prekinuo sredinom aprila kada je dobio Redse na Enfildu sa 1:0 golom Ezea i izbacio ih trke za tronom.

Holanđanin Arne Slot dobro gura sa Liverpulom. Redsi su primili samo dva gola, pa je period tranzicije posle odlaska dugogodišnjeg kormilara Jirgena Klopa počeo bezbolno, ne računajući neočekivani poraz na svom terenu od Notingema.

13.30: (5,90) Kristal Palas (4,10) Liverpul (1,63)

Siti će morati da se navikne na život bez Rodrija. U prvom meču bez Španca osvojen je samo bod u Njukaslu (1:1), dok je pre četiri dana pobeđen Slovan u Bratislavi sa 4:0 u drugom kolu Lige šampiona. Fulam igra iznad očekivanja, vezao je dve trijuma nad Njukaslom i Notingemom. Meksikanac Raul Himenez je opet u formi, postigao je po gol na poslednja dva meča, ukupno tri u prvenstvu.

Pep Gvardiola ne može da računa opet na povredama sklonog Kevina de Brujnea. Njega nema na spisku reprezentacije Belgije za mečeve Lige nacije narende nedelje i spekuliše se da je završio sa Đavolima.

16.00: (1,28) Mančester Siti (6,75) Fulam (10,5)

Pred meč sa Fulamom, ttrofejni stučnjak je pričao o budućnosti u klubu. Njemu ugovor ističe na kraju sezone.

"Ja sam deo ovog kluba, to mi je duboko urezano", rekao je trener Sitija na konferenciji za novinare u petak i dodao:

Volim ovaj klub i uvek će tako biti. Od prvog dana dao mi je mnogo“.

Grupa navijača Sitija planira da razvije transparent na utakmici Premijer lige sa Fulamom, pozivajući 53-godišnjeg Španca da ostane.

"Moraju da mi donesu račun da platim transparent. Ne želim da troše novac iz tog razloga, ali šta da kažem? Hvala vam puno. Zaljubio sam se u klub i navijače od prvog dana“, istakao je Gvardiola.

PREMIJER LIGA – 7. KOLO

Subota

13.30: (5,90) Kristal Palas (4,10) Liverpul (1,63)

16.00: (1,28) Mančester Siti (6,75) Fulam (10,5)

16.00: (1,90) Vest Hem (3,75) Ipsvič (4,55)

16.00: (2,15) Brentford (3,45) Vulverhempton (3,35)

16.00: (1,18) Arsenal (7,25) Sautempton (15,0)

16.00: (3,60) Lester (3,60) Bornmut (2,15)

18.30: (3,15) Everton (3,45) Njukasl (2,25)

Nedelja

15.00: 81,50) Čelsi (4,30) Notingem Forest (6,50)

15.00: (2,25) Aston Vila (3,35) Mančester Junajted (3,05)

17.30: (3,15) Brajton (3,70) Totenhem (2,30)

***kvote su podložne promenama




tagovi

Premijer ligaArsenalSautemptonAron RamzdejlLiverpulMančester SitiPep Gvardiola

Obaveštavaj me

Arsenal
Man. Siti
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara