Dante Egzum (©AFP)
Dante Egzum (©AFP)

Veliki peh za Egzuma: Teško povredio zglob, možda će morati na operaciju

Vreme čitanja: 1min | sub. 05.10.24. | 00:49

Udarac za ekipu Dalasa pred početak sezone...

I tokom prošle sezone je umeo da blesne, u predstojećoj je trebalo da dobije još važniju ulogu, međutim pred sam početak iste Dante Egzum doživeo je veliki peh.

Košarkaš Dalas pretrpeo je ozbiljnu povredu zgloba desne ruke, koja bi prema navodima NBA insajdera Šemsa Čaranije mogla da zahteva operaciju. Isti izvor dodaje da će u taboru Maveriksa razmatrati i ostale opcije lečenja australijskog košarkaša čije će odsustvo predstavljati ozbiljan udarac za tim Džejsona Kida.

Izabrane vesti

Jer iako nije deo startne petorke, bivši košarkaš Partizan Mozzart Beta se tokom prošle sezone profilisao kao jedna od Kidovih korisnijih opcija sa klupe. Tokom ligaškog dela NBA lige odigrao je 55 utakmica zabeleživši u proseku 7,8 poena, 2,9 asistencija i 2,7 skokova.

U plej-ofu te brojke bile su nešto slabije – dva poena, 0,8 skokova i 0,6 asistencija na 21 utakmici – ali i pored toga Egzum je bio Kidu bio od velikog značaja, budući da je omogućavao predah Luki Dončiću i Kajriru Irvingu na koje se Dalas ponajviše oslanja. U tome bi trebalo da pomogne i dolazak Kleja Tompsona, međutim, američki mediji napominju da će pronalaženje zamene za petog pika NBA drafta iz 2014. godine biti neophodno.


tagovi

Dante EgzumDalas MaveriksNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara