Rasel Vestbruk (©Printscreen)
Rasel Vestbruk (©Printscreen)

Vestbruk skida kapu Jokiću: Ne mogu da ga uporedim ni sa kim, jedinstven je

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.10.24. | 22:44

“Toliko je nesebičan i uživa u tome, voli da pojednostavi igru saigračima. Kao takav postao je šampion, višestruki osvajač MVP nagrada. I dalje je ista osoba, otkako ga znam je takav“, kaže čovek sa najviše tripl-dablova u istoriji NBA

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Abu Dabija)

Veliku je karijeru napravio Rasel Vestbruk, ipak ono što mu nedostaje kako bi napravio pun krug je šampionski prsten. Iz tog razloga potpisao je ovog leta za Denver Nagetse, jer je osetio da bi u franšizi iz Kolorada mogao i to da ostvari. Najviše zbog prisustva Nikole Jokića.

Izabrane vesti

Nedugo posle svog debija u prijateljskom meču sa Bostonom, uskoro 36-godišnji Vestbruk nije krio zadovoljstvo što je zaigrao sa srpskim asom, a kada je bio upitan šta je to što treba da radi kada je na parketu sa trostrukim osvajačem MVP nagrade rekao je:

“Treba da budem spreman. On je tako izuzetan dodavač, treba uvek da budem spreman da dobijem loptu od njega, takođe i da budem agresivan“.

Govorio je Ras i o tome kako je biti sa Nikolom Jokićem na svakodnevnom nivou i da li srpski as može da se uporedi sa nekim drugim igračem kroz njegovu karijeru. A, igrao je sa mnogima, od Lebrona Džejmsa, preko Kevina Durenta i Džejmsa Hardena, do Pola Džordža i Kavaja Lenarda...

“Iskreno, ne mogu da ga uporedim ni sa kim jer je on prosto kategorija za sebe, jedinstven je. Toliko je nesebičan i uživa u tome, voli da pojednostavi igru saigračima. Kao takav postao je šampion, višestruki osvajač MVP nagrada. I dalje je ista osoba, otkako ga znam je takav. Uživam u tome i stvarno mi je drago što sam deo ovog tima i što mogu da igram sa njim“.

Kroz karijeru je uglavnom bio prvi plejmejker, sada je ipak u ekipi koja ima organizatora u liku Nikole Jokića.

“Srećan sam što smo igrali zajedno. Verujem da ćemo imati odličnu sezonu, tražićemo način da mu olakšamo, jer on to radi za druge. Pratićemo snimke, pokušaćemo da pojednostavimo igru sa njim“.

Vestbruk ulazi u svoju 17. sezonu u karijeri, govorio je o tome šta ga pokreće.

“Nekoliko je razloga. Pre svega sam jako zahvalan što imam šansu da radim ono što volim, svaki put kada izađem na parket igram najbolje i najčvršće što znam. Drugi razlog je nešto što mi je rekao otac kada sam bio dete: ’Nikada ne znaš kada neko gleda’. Ta šansa uvek može da posluži kao inspiracija, danas ima dece koja gledaju moju igru i traže inspiraciju“.

Kada je već govorio o inspiraciji i onima koji su ga motivisali kroz život...

“Moja inspiracija i uzor oduvek su bili moji roditelji. Oni su najviše verovali u mene, bili mi najvažniji faktori u životu, a ja sam iskoristio košarku da inspirišem da igraju. Zato sam rekao da nikad ne znaš ko gleda, kome ćeš biti inspiracija u životu“.

Na prvom mestu je liste igrača sa najviše tripl-dablova u karijeri, a na pitanje ko bi od aktivnih igrača mogao možda da ga prestigne, uzvratio je:

“To je pomalo i trik pitanje. Ne znam... Što se mene tiče, zahvalan sam što mogu da budem na takvoj listi, sa mnogo velikana, asova... Oskar Robertson, Medžik, Džejson Kid... Svi oni su probijali put za nas, da možemo da se nađemo na takvoj listi“.


tagovi

Rasel VestbrukNBA ligaAbu Dabi NBA GamesDenver Nagets

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara