Srđan Babić (©Reuters)
Srđan Babić (©Reuters)

Babićeva košmarna nedelja: Težak kiks, precrtavanje Piksija, pa suspenzija

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.10.24. | 09:06

Nekadašnji štoper Vojvodine i Crvene zvezde će sa tribina gledati susret njegovog Spartaka i Rostova (subota, 18) u 11. kolu Premijer lige Rusije

Veoma loša sedmica za Srđana Babića. Najpre je u sredu napravio težak kiks i direktno kumovao golu napadača Dinama iz Moskve El Mehdija Mauhuba u Kupu Rusije, potom ga je u petak sa spiska reprezentacije Srbije precrtao selektor Dragan Stojković Piksi, a potom ove subote neće moći da se nađe ni na klupi moskovskog Spartaka protiv Rostova (18.00), zato što će u 11. kolu Premijer lige Rusije morati da odradi suspenziju.

Babiću je zapravo već nekoliko nedelja forma u silaznoj putanji, kao i većem delu ekipe Spartaka. Trener Dejan Stanković se u prvenstvu muči da razmrda ekipu, istina na nekim mečevima mu je nedostajalo i malo sreće, ali crveno-beli su u poslednja tri kola osvojili samo dva poena. Pali su zato na šestu poziciju, a zaliderima Krasnodarom i Lokomotivom zaostaju po osam poena.

Izabrane vesti

U prošlom kolu, prethodnog vikenda, baš je Lokomotiva nadigrala Spartak i savladala ga sa 3:1. Babić je na tom meču u petom minutu nadoknade prvog poluvremena dobio žuti karton. Bila mu je to treća uzastopna javna opomena u poslednja tri kola, četvrta od početka sezone, pa prema pravilniku sada mora na hlađenje.

Izgleda da je tu informaciju malo previše ozbiljno shvatio, pošto je na pomenutom susretu sa Dinamom u 5. kolu grupne faze nacionalnog kupa bio previše hladan i nonšalantan u 20. minutu. Iz poslednje linije je poslao katastrofalno dodavanje kroz sredinu, direktno protivniku u noge, a potom je u nameri da iskupi grešku prelako ispao iz duela. Epilog – Policajci su lako poveli sa 2:1.

Srećom po Babića, ali i trenera Stankovića, crveno-beli su u finišu meča došli do senzacionalnog preokreta. Najpre je Martins Pereira u 84. minutu izjednačio na 2:2, a zatim je Vilijan Žose fenomenalnim golom iz slobodnog udarca u 90. minutu doneo Spartaku pobedu vrednu overe prve pozicije i plasmana u nokaut fazu.

U petak je Stojković objavio konačan spisak za mečeve Orlova sa Švajcarskom (12. oktobra u Leskovcu) i Španijom (15. oktobra u Kordobi), a na njemu su se ispred Babića našli štoper Zenita Strahinja Eraković i na prošlom okupljanju odlični Jan Karlo Simić iz Anderlehta. Uz naravno nedodirljive Nikolu Milenkovića i Strahinju Pavlovića.

Za junaka poslednjeg meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa Bugarskom ovog puta nije bilo mesta. Od te utakmice u Leskovcu Babić je odigrao samo još jedan meč u dresu Orlova, prijateljski protiv Kipra.


18.00: (1,80) Spartak Moskva (3,60) Rostov (4,60)


Da se zaokruži košmarna nedelja, 28-godišnji defanzivac će sa tribina gledati duel Spartaka i Rostova. Pomenuli smo već, veoma važan za Stankovićeve izabranike kako bi se vratili na pobednički kolosek i priključili borbi za titulu.

Ono što je dobro po crveno-bele, Rostov je takođe u lošoj formi. Iz poslednja tri kola je osvojio samo jedan poen, ima ih ukupno 12 i osmi je na tabeli. Poput Spartaka, u Kupu Rusije je u sredu izborio plasman u narednu fazu iako je posle jedanaesteraca izgubio jedan bod u duelu sa Himkijem (2:2, penalima 8:7). Za one koji ne prate ruski fudbal, samo kratko da objasnimo – u grupnoj fazi kupa u slučaju nerešenog rezultata se izvode jedanaesterci. Bolji u njima osvaja dva poena, a lošiji samo jedan.

Ovo će biti prvi susret Spartaka i Rostova ove sezone, a prošle su Moskovljani trijumfovali na oba susreta. U novembru prošle godine u prestonici je bilo 2:1, dok je u aprilu u Rostovu Spartak slavio sa 5:1. Babić je tada takođe propustio prvi duel u sezoni zbog prehlade, dok je na drugom odigrao svih 90 minuta i dobio žuti karton.

RUSIJA 1 – 11. KOLO

Subota

13.00: (1,92) Akron Toljati (3,50) Nižnji Novgorod (4,00)

15.30: (1,23) Zenit (6,75) Orenburg (11,0)

18.00: (2,20) Rubin (3,30) Ahmat (3,40)

18.00: (1,80) Spartak Moskva (3,60) Rostov (4,60)

Nedelja

13.00: (2,65) Fakel (3,00) Dinamo Mahačkala (2,95)

15.30: (1,53) Lokomotiva (4,20) Krilja Sovjetov (6,25)

18.00: (2,50) Dinamo Moskva (3,40) CSKA (2,80)

18.00: (1,33) Krasnodar (5,00) Himki (10,0)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Rusija 1Srđan BabićDejan StankovićSpartak MoskvaRostov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara