Grujić protiv Marselja u Ligi šampiona (© AFP)
Grujić protiv Marselja u Ligi šampiona (© AFP)

Prvi put starter na Dragau: Konseisao hvali tehničku nadarenost Marka Grujića i traži da bude agresivniji

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.12.20. | 18:23

Srpski vezista krenuo uzlaznom putanjom u dresu Porta

Na Enfildu je dobio ugovor, pa produžetak, ne i šansu. Čim ga Liverpul „vezuje“ papirima znači da mu veruje, pre ili kasnije planira da se okoristi o Marka Grujića, a da u srpskom reprezentativcu ima materijala za velike domete postaje jasno na osnovu imena poslednja dva kluba koja su ga dovodila na pozajmicu.

Dve sezone proveo je u stabilnom bundesligašu kakav je Herta, dok je Porto viši nivo, učesnik Lige šampiona i prvak Portugalije, pa je jesenja selidba na Pirineje iskorak u karijeri 24-godišnjeg veziste. Mada tek hvata zalet na stadionu Dragao deluje da je za kratko vreme ubedio Zmajeve da su pogodili njegovim angažmanom.

Izabrane vesti

Grujić je sve bolji. U pitanju je igrač ogromnog potencijala. Imajuću i vidu visinu i fizičku konstituciju, izuzetno je tehnički nadaren i to koristi jednako kad je potrebno podeliti kratak ili dugačak pas. Smatram da bi to morao da radi češće. I to sam mu rekao. Ne samo njemu, već i ostalim vezistima. Centralni vezni su ključni za prenos lopte“, smatra Seržo Konseisao.

Trener Porta ne okoliša, te rođenom Beograđaninu daje konkretne savete kako da postane tačka oslonca u klubu.

„Mora Marko da bude agresivniji. Jeste agresivan, međutim, od njega tražim da promeni ponašanje kad hoće da vrati posed. U svakom slučaju, ekstremno je interesantan fudbaler“, dodao je Konseisao.

Prošla sedmica pokazala je da struka sve više veruje bivšem prvotimcu Crvene zvezde. Dao mu je po 90 minuta na gostovanju Olimpijakosu u Ligi šampiona i susretu Liga kupa sa Tondelom.

Pre svega, ostvarili smo bitnu pobedu za vikend. Pokazala je Tondela više nego što bi se moglo zaključiti na osnovu položaja na tabeli. Imali smo i malo sreće, što je znak da moramo da nastavimo da radimo kako bismo eliminisali greške. Pobeda je uvek pobeda, idemo dalje. Tondela je dobar tim, namučila nas je i u prvenstvenom duelu kad smo slavili 4:3, znali smo da nas čeka težak posao. Jeste da smo dali samo dva gola, mogli smo još dva“, smireno priča Marko Grujić.

Baš na toj utakmici prvi put je zaigrao na Dragau kao starter.

Poseban doživljaj. Uvek ću dati sve od sebe za pobedu, ali ovaj put sam osećao naročitu odgovornost. Srećom, uspeli smo da slavimo”, dodaje Grujić.

Grujićev osnovni cilj je da se domogne sličnog statusa u Liverpulu. Ugovor sa Englezima traje mu do juna 2023, u njemu piše da mora da se vrati na Enfild na kraju ove sezone, jer Porto nema pravo otkupa. Pitaju se portugalski mediji postoji li šansa da Seržo Konseisao „pritisne“ čelnike da isposluju drugačiji dogovor sa šampionom Premijer lige.

E, to je već druga tema“, zagonetan je trener.


tagovi

PortoSeržo KonseisaoMarko Grujić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara