Marko Belineli (©MN Press)
Marko Belineli (©MN Press)

Belineli: Plašim se da napustim košarku

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.10.24. | 17:05

"Voleo bih da taj dan nikada ne dođe jer ne znam šta dalje", poručio je iskreno bek bolonjskog Virtusa

Bek bolonjskog Virtusa Marko Belineli polako se bliži svom 39. rođendanu, a misli o penzionisanju počinju da ga opterećuju. Nedavno je u intervjuu za italijanski Vogue izrazio strah od napuštanja sporta koji toliko voli.

"Plašim se da napustim košarku. Voleo bih da taj dan nikada ne dođe jer ne znam šta dalje. Gledajući slike kada sam bio mlađi, uvek imam taj osećaj melanholije jer mi se čini da je vreme za penziju sve bliže. To me tera da pomislim da više ne mogu da skačem tako visoko kao što je to činio onaj mali klinac koji je odrastao blizu Bolonje", iskreno je poručio Belineli.

Izabrane vesti

Govorio je i o svojim počecima i vremenima kada je sa bratom preko video kaseta gledao neke od najvećih košarkaša svih vremena.

"Ali verujem da nikada nisam izdao svoje unutrašnje dete. Još u osnovnoj školi znao sam da želim da igram košarku. Govorio sam svim drugarima u školi. Gledao sam video snimke velikih NBA igrača poput Larija Birda i Majkla Džordana sa bratom, i na kraju, uspeo sam da uđem u NBA. Toliko sam radio svaki dan u životu da bih došao do tog nivoa."

Belineli je započeo svoju profesionalnu karijeru 2002. godine u Virtusu, istom timu za koji trenutno igra. Napravio je skok u NBA 2007. godine, osvojivši NBA šampionat sa San Antonio Sparsima 2014. godine.

Prošle sezone, Belineli je u proseku beležio 14,1 poen i 1,7 asistencija u 35 utakmica Evrolige, ne pokazujući znake usporavanja.


tagovi

MArko BelineliVirtus Bolonja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara