Dominik Solanke (©Reuters)
Dominik Solanke (©Reuters)

Englezi sa teškom artiljerijom na Grčku i Finsku: Solanke posle sedam godina ponovo u reprezentaciji

Vreme čitanja: 3min | čet. 03.10.24. | 16:55

Ponovo nema Džejmsa Medisona, otpali i Hari Megvajer, Džerod Bouven, Ebereči Eze...

Umesto da ga iskoristi kao poligon za testiranje nadolazećih zvezda, privremeni selektor Engleske Li Karsli ozbiljno je shvatio učešće u B diviziji Lige nacija te je i za predstojeće dve utakmice sa Grčkom i Finskom spremio tešku artiljeriju.

Na spisku dobro poznata imena, a najveće, možda i jedino iznenađenje je pojavljivanje Dominika Solankea, koji se našao u timu prvi put posle sedam godina. Tada je kao član Liverpula dobio poslednjih petnaestak minuta u prijateljskom meču sa Brazilom, i mada je u međuvremenu izgradio ime nastupajući vrlo uspešno za Bornmut pet sezona, tek po prelasku u Totenhem vratio se u državni tim.

Izabrane vesti

"Dom je igrač kojem sam potpuno svestan, jer sam sa njim radio u prošlosti. Bio vrlo blizu tima i prošli put, ali se povredio pre nego što sam saopštio spisak. Bio je odličan u Bornmutu, a preneo je tu formu i u Totenhem. Pored toga što je dobra osoba, veliki je talenat. Dobro je imati ga", izjavio je Karsli na konferenciji za medije.

Za razliku od Solanke, njegov saigrač Džejms Medison ni za treće uzastopno okupljanje – računajući i Evropsko prvenstvo – nije dobio poziv, a u odnosnu na prethodni spisak nema ni Harija Megvajera, Džeroda Bouvena, Eberečija Ezea, Tina Livramenta… Ali su zato i ovog puta u timu Noni Madueke, Morgan Gibs Vajt, Livaj Kolvil, Anhel Gomes, fudbaleri sa kojima je Karsli do nedavno sarađivao u U21 reprezentaciji Engleske. Kratko je u tom periodu Karsli sarađivao i sa Morganom Rodžersom, ali je uprkos odlično startu sezone u Aston Vili ofanzivni vezista ostao bez debitantskog poziva u seniorsku ekipu iako su engleski mediji verovali da će ga dobiti.

"Bila je ovo prilika da pogledamo neke druge igrače. Nema nikakve veze sa formom. Tokom naredna dva okupljanja obratiću pažnju na druge fudbalere. Igrači koji su izostavljeni imaju svoje adute, ali videlo smo da je tim zbog promena bio svež i pun energije. To nije samo ‘copy – paste‘, želim da se svi osećaju kao da su zaslužili svoje mesto u timu. Ljudi žele da znaju gde stoje dugoročno, rekao sam svim igračima da je ovo kratkoročna situacija“, izjavio je Karsli, pa se potom posebno osvrnuo na Megvajerov slučaj:"Hari je bio veoma pozitivan tokom našeg razgovora. Razgovarali smo o tome kakva je odluka, imamo neke zaista dobre centralne bekove koji su željni da igraju. Hari još ima važnu ulogu u ovoj ekipi."

Preostala zvučna imena reprezentacije su na okupu, a njima su se pridružili i povratnici Kajl Voker i Džud Belingem, koji je septembarsko okupljanje propustio zbog povrede.

SPISAK ENGLESKE

GOLMANI: Din Henderson (Kristal Palas), Džordan Pikford (Everton), Nik Poup (Njukasl)

ODBRANA: Trent Aleksander Arnold (Liverpul), Livaj Kolvil (Čelsi), Mark Geji (Kristal Palas), Ezri Konsa (Aston Vila), Riko Luis (Mančester Siti), Džon Stouns (Mančester Siti), Kajl Voker (Mančester Siti)

VEZNI RED: Džud Belingem (Real Madrid), Fil Foden (Mančester Siti), Konor Galager (Atletiko Madrid), Morgan Gibs Vajt (Notingem Forest), Anhel Gomes (Lil), Kobi Mejnu (Mančester Junajted), Kol Palmer (Čelsi), Deklan Rajs (Arsenal)

NAPAD: Antoni Gordon (Njukasl), Džek Griliš (Mančester Siti), Hari Kejn (Bajern Minhen), Noni Madueke (Čelsi), Bukajo Saka (Arsenal), Dominik Solanke (Totenhem), Oli Votkins (Aston Vila)


tagovi

reprezentacija EngleskeDominik Solanke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara