Posle skraćenja letnjeg, FIFA uvela treći prelazni rok

Vreme čitanja: 1min | čet. 03.10.24. | 16:30

Cilj je da se omogući pojačavanje ekipa koje igraju klupski Mundijal

Krajem prošlog meseca odjeknula je vest kako su se najjače evropske lige dogovorile da letnja fudbalska pijaca bude skraćena, a ovog popodneva madridska Marka plasirala je ekskluzivnu informaciju da je FIFA uvela novi prelazni rok!

Poznati novinar, Hoze Feliks Dijaz, naveo je da će novi transfer-period trajati od 1. do 10. juna i da će svi savezi koji budu želeli moći da ga koriste za svoja takmičenja, međutim glavni razlog za njegovo pokretanje jeste klupski Mundijal i omogućavanje učesnicima istog da se dodatno pojačaju uoči početka tog takmičenja.

Izabrane vesti

Takođe, piše dalje novinar Marke, ideja je da se obezbedi pravno pokriće za produženje ugovora koji bi eventualno isticali sredinom turnira. U prevodu, da se spreči da određeni fudbaleri postanu slobodni 1. jula, desetak dana pre kraja turnira.

Ostalo je nerazjašnjeno da li bi ovaj prelazni rok bio aktivan samo jednom u četiri godine, kada je na programu FIFA svetsko prvenstvo za klubove, ili svakog leta.

Podsetimo, prvi klupski Mundijal sa 32 kluba na programu je od 15. juna do 13. jula 2025. godine u Sjedinjenim Američkim Državama.


tagovi

prelazni rok

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara