Novak Đoković (AFP)
Novak Đoković (AFP)

Đoković: Ekstra motiv mi je 100. titula u karijeri

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.10.24. | 17:21

Najbolji teniser svih vremena pričao sa novinarima na konferenciji pred početak mastersa u Šangaju

Posle pet godina, Novak Đoković je ponovo u Šangaju gde ga čeka napad na petu titulu kineskog mastersa, odnosno zlatni jubilej i 100. ATP pehar u karijeri. U vlasništvu srpskog teniskog giganta je većina najvažnijih teniskih rekorda, ali bilo bi lepo da do kraja karijere pokuša da napadne još jedan - onaj koji podrazumeva ukupan broj trofeja.

Samo dva čoveka uspela su da se domognu trocifrenog broja teniskih pehara. Neprikosnoven je Džimi Konors sa 109, dok su u vlasništvu Rodžera Federera 103. Nije Novaku prioritet napad na Konorsa i Federera jer je svakako rekorder u kategorijama najvažnijih teniskih turnira. Sa 24 grend slema i 40 mastersa, svi koji su ikada uzeli reket u ruke, gledaju mu u leđa. Ali merka jubilarni 100. pehar, Novak je i sam potvrdio pred novinarima u Šangaju.

Izabrane vesti

"Volim da igram u Kini, a ove godine imam i ekstra motiv da ovde osvojim stotu titulu u karijeri. Imao sam mnogo uspeha ovde, kao i u Pekingu. Volim podršku publike ovde, uživam u uslovima", rekao je Đoković.

Put do titule u Šangaju neće biti nimalo lak budući da je posle ispadanja u trećem kolu US Opena od Alekseja Popirina, igrao još samo duel u Dejvis kupu protiv 773. igrača sveta, Grka Ksilasa, odnosno egzibiciju sa Grigorom Dimitrovim. Ali ne bi bilo prvi put da posle dugih pauza 37-godišnjak ponovo očara i pokaže konkurenciji ko je tata.

"Trenutno pokušavam da podignem nivo moje igre na treninzima. Igram puno poena i razmena, gemova, setova u cilju da dostignem željeni kvalitet. Nisam igrao mnogo turnira u poslednje vreme i nadam se da ću uhvatiti priključak sa ostalima. Nadam se i da ću iskoristiti svežinu i iskustvo iz ranijih uspeha ovde."

Pričao je Novak i o brzini podloge u najvećem kineskom gradu, upoređivao sa uslovima u Njujorku.

"Teren je i dalje prilično brz. Baš smo juče pričali kako je jedno vreme tendencija bila da se igrališta usporavaju a sada je ponovo da se ubrzavaju. US Open je bio mnogo brži nego prethodnih godina. To mi je i razumljivo jer je tamo mnogo mečeva, igraju se u pet setova i ponekad to napravi problem u dnevnom programu koji se mnogo oduži. Meni to ne smeta, mada više volim kada se to radi postepeno nego naglo kao u Njujorku."

Novak je slobodan u prvom kolu, a prvi protivnik biće mu pobednik duela između Kineza Bua (izgubio od Janika Sinera u polufinalu Pekinga) i Amerikanca Mikelsena. Njih dvojica igraju sutra, a Đoković neće na teren pre nedelje.


tagovi

Novak ĐokovićATP ŠangajMasters Šangaj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara