Čima Moneke (Star Sport)
Čima Moneke (Star Sport)

Moneke o crno-belim snagama: Uz pravog trenera, Vašington može da bude 'gejmčejndžer'

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.10.24. | 17:55

"Ife je pre šest godina pričao da će u Evroligu i NBA", trvdi zvezda Baskonije

Prethodni puta kada su se Partizan Mozzart Bet i Baskonija sudarili u Vitoriji, a beše to početkom novembra prošle godine, ključnu ulogu u tesnom porazu crno-belih odigrao je Čima Moneke. Zvezda španskog tima, ubacila je 16 poena, uhvatila šest lopti i svojom prepoznatljivom energijom servirala poraz ekipi Željka Obradovića.

Nadali su se Grobari ovog leta da bi Moneke mogao u Beograd, da će dobiti kapitalca na poziciji četiri, ali je obeštećenje koje je moralo da se plati bilo previsoko. Ostao je Nigerijac u Vitoriji i večeras će od 20.30 predstavljati jedno od najjačih oružja domaćina na premijeri nove evroligaške sezone.

Izabrane vesti

Pred gostovanje beogradskih crno-belih, Moneke je gostovao u podkastu "Triple Threat", dajući prilično zanimljive opservacije i anegdote o Partizanovim snagama u novoj sezoni, a u jednom trenutku osvrnuo se i na Crvenu zvezdu.

"Partizan ima samo jednog igrača koji je bio u timu prošle sezone. Kompletno nov sastav. Mislim da su neverovatni, toliko mnogo promena. Po mom mišljenju, imaju trojicu plejmejkera koji su, verovatno, najbolji u timu. Za početak, Karlik Džons", rekao je čima, pa usmerio priču na bekove crno-beli: "Mnogi ljudi ne znaju, ali Ife Lunberg ima neverovatno samopouzdanje. Jedna priča o Ifeu. Igrao je za Manresu, pre pet, šest godina. Momci u tom timu su mi rekli, svim je pričao da će biti u Evroligi, da će biti u NBA. On želi da bude najbolji. Nekoliko puta je u bolonji spasavao ceo tim."

Poznaje Moneke i Dvejna Vašingtona još iz NBA lige. Kroz desetak dana, nakon što je postao deo velikog trejda Karla Entonija Taunsa u Njujork Nikse, Vašington će se vratiti u Partizan i staviti na raspolaganje Željku Obradoviću, a Moneke je otkrio o kakvom se igraču radi.

"Dvejn Vašington, čoveče! Bila je predsezonska utakmica u Sakramentu, video sam ga, a nisam znao ko je i tada i rekao: "Ovaj momak je elita. Sa pravim trenerom i samopouzdanjem, ovaj momak može da bude "gejmčejndžer" (čovek koji svojim potezima menja tok i rešava utakmice)." Tajrik Džons i Brendon Dejvis će imati neverovatnu godinu. Čini mi se da mi se svi oni više sviđaju malo više od Zvezde."

Međutim, imao je Moneke reči hvale i za ekipu sa Malog Kalemegdana.

"Sviđa mi se šta je Zvezda uradila. Kodi će imati veliku godinu, Ajzea Kenan, takođe, jako je jeftin na fantaziju. Čini mi se da će biti dobra godina za Srbiju. Ali, ulazak u plej-of, ne znam. Osećam da su u plej-in rangu, ali videćemo. Ko bude zdraviji ide dalje", jasan je Moneke.


tagovi

Čima MonekeIfe LundbergDvejn Vašington

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara