Napoli se večeras provukao, ali crno mu se piše za sedam dana

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.02.21. | 22:43

Gatuzo pred otkazom

Atalanta je držala lekciju Napoliju usred Napulja, bila bolja, stvarala šanse, ali ne nosi nikakav kapital pred revanš polufinala Kupa Italije za sedam dana u Bergamu. Mada, ovih večerašnjih 0:0 ne znače mnogo ni Napoliju, ni njegovom treneru Gatuzu. Crno im se piše u Bergamu ako odigraju opet ovako...

Imao je Napoli probleme sa povređenim igračima, morao je Gatuzo da krene u formaciji 3-4-3 bez Mertensa, Osimena, Petanje i Ruiza, ali to ne može da bude opravdanje za ovako slabu igru. Gasperini je sa druge strane iznenadio odlukom da krene sa kolumbijskim tandemom Zapata – Murijel u špicu s obzirom da ovaj drugi obično ulazi sa klupe i najbolji je džoker evropskog fudbala.

Izabrane vesti

Upravo je Murijel imao prvu šansu koju je odbranio Ospina, da bi potom i Di Lorenco izblokirao Frojlera. Štoper Toloi je izašao u šansu poput pravog špica, ali se prilikom realizacije videlo zašto je odbrambeni igrač. Zapretio je potom i Zapata, a Napolijeva jedina šansa za 45 minuta je bio šut Demea.

I drugo poluvreme je poput prvog krenulo herojskom intervencijom Ospine ispred zemljaka Murijela. Deme je morao napolje zbog udarca loptom u lice, a Atalanta je nastavila da pritiska, Đimšiti je zapretio udarcem glavom. Probao je Gatuzo izmenama, uveo rovite Osimena i Petanju, probao sa Zjelinskim i Elmasom da razmrda zamrli vezni red, ali Napoli nije stvorio pristojnu šansu do kraja.

Bio je Gatuzo i pre ovog meča na žeravici kod gazde De Laurentisa, a sada je samo pitanje momenta kada će da dobije otkaz, i da li će dočekati revanš u Bergamu na klupi Napolitanaca. Ovako više ne ide...


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara