Pep Gvardiola (©Reuters)
Pep Gvardiola (©Reuters)

Ameri i njihovo poimanje sporta: Gvardiola je uništio fudbal

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.09.24. | 17:49

“Ne mogu svi da igraju napadački, nisu u stanju”, kaže Tim Hauard

Neće se svi usaglasiti, ali će dobar deo zaljubljenika u sport dati identičan odgovor na pitanje ko je najveći inovator u fudbalu – Pep Gvardiola. Makar u ovom veku. Štošta novo je uveo, ali nije baš svima ‘legao’. Jedan od njih je Tim Hauard.

Dug niz godina stajao je među stativama u Premijer ligi, preko 400 utakmica branio je za Everton, bio je i deo Mančester junajteda. Nimalo mu se ne sviđa današnji fudbal, jer se, po njegovom mišljenju, sve svelo na kopiranje Pepa Gvardiole. Slabo ko pomišlja da odstupi, zaigra drugačije, implementira nešto novo.

Izabrane vesti

Prisetio se kako je bilo u njegovo vreme…

“Pogledajte moju generaciju, bili smo čvrsti, bila je to grupa surovih igrača. Imali smo nekoliko igrača koji donose pobede, koji prave razliku. Greg Berhalter je naterao ekipu da veruje da može da se takmiči, da igra ofanzivan fudbal, da bude dobra napred”, rekao je Tim Hauard za To se zove fudbal.

A, onda osuo paljbu po treneru Mančester Sitija.

“Pep Gvardiola je uništio fudbal. Pep Gvardiola je sve naučio da mogu da igraju napadački, a ne mogu. Nisu u stanju svi da ga igraju. Samo tri tima na svetu zaista mogu tako da igraju”.

Sad da li je baš kriv Pep Gvardiola ili oni koji ga slepo slede… Kako god, mnogima je Tim Hauard dao šlagvort da ponove, po ko zna koji put, kako je američko poimanje sporta, a naročito fudbala, krajnje sporno.

Da uopšte govori o fudbalu, povod je bio imenovanje Maurisija Poketina za selektora SAD.

“Kada pogledate njegove najbolje timove, bili su solidni u defanzivi. Ili su barem pokušavali da budu. Ako Poketino bude doneo čvrstinu, Amerika može da bude opasna, jer ima dovoljno ofanzivno orijentisanih igrača”, zaključio je Tim Hauard.





tagovi

Mančester SitiPep GvardiolaTim Hauard

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara