(AFP)
(AFP)

Doživotno suspendovane sudije sa Superkupa Srbije

Vreme čitanja: 1min | uto. 24.09.24. | 15:16

Pandžić i Mošorinski uključeni u aferu nameštanja

Pre dve sedmice bili su angažovani na utakmici vrednoj pehara Superkupa Srbije Vojvodina – Partizan (24:22), a ovog utorka stiže informacija da Aleksandar Pandžić i Ivan Mošorinski nikad više neđe suditi rukometne utakmice pod okriljem EHF-a. Krovna organizacija Starog kontinenta ih je doživotno suspendovala iz svih aktivnosti, prenosi portal Hand news.

Ova odluka vuče korene iz prošle sezone, kad je srpski tandem na poslednjem međunarodnom meču, bio umešan u slučaj nameštanja. Iako se ne navodi koji susret je u pitanju izvoru sugerišu da je na poslednjoj sednici Izvršnog odbora EHF saopštio da je doneo nedvosmislenu odluku u vezi Pandžića i Mošorinskog.

Izabrane vesti

Rukometni tribunal EHF je tokom leta zatvorio slučaj i novčanom kaznom od 2.000 evra svakom od sudija, ali je Izvršni komitet Evropske federacije zatražio doživotnu zabranu za njih na međunarodnim i evropskim turnirima. Prema istim navodima, arbitri nisu pomogli u rasvetljavanju slučaja. To je dovelo dotle da se zahtev za suspenziju razmotri  i zato su Pandžić i Mošorinski skinuti sa spiskova zvaničnika EHF.

Posle ove odluke čeka se reakcija Rukometnog saveza Srbije, da li će pomenuti dvojac biti suspendovan i iz aktivnosti na nacionalnom nivou.

A već su bili deo polemike na početku nove sezone. Sudili su Pandžić i Mošorinski meč u Banjaluci, u kome je Vojvodina savladala Partizan, da bi nekoliko dana kasnije Novosađani uoči početnog kola Superlige tražili izuzeće, uz napomenu da, zbog navijača, nisu u stanju da im garantuju bezbednost.




tagovi

rukometrukometni savez srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara