Tim kola
Tim kola

Najbolji tim devetog kola Mozzart Bet Superlige: Afrička dominacija

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.09.24. | 13:39

Šest igrača sa Crnog kontinenta

U najboljem timu devetog kola Mozzart Bet Superlige, našlo se čak šest igrača iz Afrike. Po onome što su pružili na terenu, više nego zasluženo. Ipak, da krenemo od golmana. Saša Stamenković je opet pokazao da golmani, što su stariji, sve bolje brane. Sa nekoliko odličnih intervencija sačuvao je pobedu Mladosti iz Lučana na gostovanju Napretku.

Mesto desnog beka rezervisano je za Stefana Jovanovića iz TSC-a dok su Bazil Jamkam i Naser Điga odličnim partijama protiv Spartaka, odnosno Partizana, zaslužili da budu štoperski tandem. Levi bek OFK Beograda Ebenezer Anan bio je asistent kod jedinog gola Romantičara u pobedu u Panćevu protiv Železničara pa je levi bok njegovo carstvo.

Izabrane vesti

Nije preterano reći da su Andrija Maksimović i Timi Maks Elšnik potpuno razbili Partizanov vezni red u derbiju, obojica su upisali po asistenciju i generalno, ostavili fenomenalan utisak. Ifet Đakovac je ponovo pokazao zbog čega je vitalan igrač za TSC. Gol i dve asisstencije za ubedljivu pobedu protiv Novog Pazara i prekid serije negativnih rezultata.

Defanzivci IMT-a sanjaće Kejelba Serija. Krilni napadač Vojvodine bio je nerešiva enigma za dobranu Traktorista. Opet je pokazao koliko je jak u igri "jedan na jedan" i kao takav predstavljao napast od koje tim Milana Đorđevića nikako nije mogao da se odupre.

Nije bio efikasan Trivante Stujart, sve do devetog kola nije postigao nijedan gol, a onda, proitv Spartaka - dva u prvom poluvremenu. Time je trasirao put Nišlijama ka pobedi, iako je tim iz Subotice uspeo da se vrai u meč. Partija Šerifa Endijaja prepričavaće se godinama. Ušao je u odabrano društvo fudbalera koji su u najvećoj utakmici našeg fudbala uspeli da postignu tri gola. Nisu samo golovi, nego i fizička dominacija i činjenica da je razbio odbranu Parnog valjka. Zato je i, ne samo dobio mesto u špicu, nego i epitet igrača kola.


tagovi

tim kolaTim kola Mozzart Bet Superlige

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara