Vojćeh Ščensni (©Reuters)
Vojćeh Ščensni (©Reuters)

Kum Levandovski nije dugme, Barsa vraća Ščensnog iz penzije?!

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.09.24. | 16:53

Poljak u najužem krugu kandidata, takođe i Kejlor Navas i Klaudio Bravo

Nisu mogli bolji početak sezone, barem kada je reč o španskom šampionatu, ni da zamisle u Barseloni. Šest utakmica – šest pobeda. Torpedovan je Viljareal u poslednjoj utakmici, ali stigla je i prva velika muka za Hansija Flika. Izgubio je Marka Andrea ter Štegena, stradali su mu ligamenti kolena i očekuje ga višemesečna pauza, a to je dovelo do toga da se katalonski klub baci u potragu za novim golmanom.

Nemac i saradnici veruju Injakiju Penji, na prvu loptu nisu želeli da traže zamenu za Marka Andrea ter Štegena, ali kada su malo bolje razmislili, shvatili su da im je neophodna. Da imaju makar jednu iskusniju opciju na klupi. Samo, mogućnosti su ograničene, katalonski klub može da potpiše isključivo slobodne igrače, pa je počeo da razmišlja i o onima koji su u penziji?!

Izabrane vesti

Podrobno su istražili tržište, češljali su uzduž i popreko i knjiga je spala na tri slova. Kejlor Navas (37) je možda i najbolja solucija, jer nije okačio rukavice o klin. Redovno trenira u domovini sa Deportivo Saprisom i vodi računa o ishrani. Koliko sutra bi mogao da stane među stative, a prema informacijama Mundo Deportiva, glavni konkurent mu je – Vojćeh Ščensni.

Iako su mu tek 34 godine, Vojćeh Ščensni je krajem avgusta odlučio da se penzioniše. Imao je ugovor do 2025. sa Juventusom i sporazumno je prekinut. Tada je obrazložio svoju odluku: “Telo mi je spremno za nove izazove, ali srce nije. Vreme je da se posvetim porodici, napuštam profesionalni fudbal”. Ipak, postoje indicije da bi brzopotezno mogao da mu se vrati.

Jer, dres Barselone nosi Robert Levandovski, njegov kum i dobar prijatelj. A, svi znamo da kum nije dugme i kakav status poljski napadač ima u katalonskom klubu. Navodno su o tome već razgovarali. Pride ga Hansi Flik ceni.

Kejlor Navas i Vojćeh Ščensni su u najužem krugu kandidata, a uz njih još jedan penzioner – Klaudio Bravo (41). Čileanac je krajem avgusta, baš kao i Poljak, objavio da je završio sa profesionalnim fudbalom, da je stavio tačku na karijeru. Ali bi, možda, mogao i da se predomisli ukoliko u Barseloni procene da je najbolje da, uz Injakija Penju, imaju ćoveka koji je bio deo kluba u prošlosti.



tagovi

BarselonaHansi FlikMark Andre Ter ŠtegenVojćeh ŠčensniKejlor NavasKlaudio Bravo

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara