(© AFP)
(© AFP)

Legendarna Fabijana odsvirala kraj: Vreme je da saopštim novosti...

Vreme čitanja: 1min | uto. 24.09.24. | 17:40

Čuvena Brazilka je dva puta bila olimpijska šampionka

Dugo se spekulisalo, a sada je i zvanično potvrđeno. Legendarna brazilska odbojkašica Fabijana Klaudinjo privela je kraju i više nego uspešnu karijeru u 40. godini...

Čuvena Fabijana, koja se proslavila igrajući na poziciji srednjeg blokera, objavila je snimak na društvenim mrežama kojim je i obelodanila svoju odluku. Naime, na njenom profilu osvanula je objava u kojoj je prikazala pojedine momente iz bogate karijere. Rešila je da ostane i pomalo misteriozna, pa je samo kratko poručila:

Izabrane vesti

"Danas se opraštam od terena i vreme je da vam saopštim novosti. Tu se ne završava...", navela je Fabijana na Instagramu.

Navijačima će u sećanju ostati njene briljantne partije u dresu nacionalnog tima. Punih 13 godina bila je deo reprezentacije (2003-2016), sa kratkim povratkom u 2019. Osvojila je, između ostalog, olimpijska zlata na Igrama u Pekingu (2008) i Londonu (2012), kao i srebra na planetarnim takmičenjima u Japanu 2006. i 2010.

Reputaciju na klupskom nivou stekla je igrama u otadžbini, ali je imala i epizode u Turskoj, Japanu i Sjedinjenim Američkim Državama. Postojala je mogućnost da se ponovo otisne "preko bare" i pojača Atlantu... Međutim, oprostila se od voljenog sporta, razočaravši brojne simatizere širom sveta.


tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija BrazilaFabijana Klaudinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara