Nebojša Čović (©MN Press)
Nebojša Čović (©MN Press)

Čović novi predsednik KSS

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.09.24. | 14:05

Nije još zvanično, ali aktuelni predsednik Zvezde ima podršku 30 od 33 delegata u Skupštini Košarkaškog saveza Srbije

Predrag Danilović je odradio svoja dva mandata, a sada se u predsedničku fotelju u Košarkaškom savezu Srbije vraća – Nebojša Čović. Nije još zvanično, ali Sportklub navodi da je aktuelni predsednik Crvene zvezde obezbedio podršku 30 delegata što će mu izvesno biti dovoljno da preuzme čelnu funkciju u KSS.

Naime, predsednika Košarkaškog saveza bira Skupština KSS, a kako to telo broji ukupno 33 delegata sasvim je jasno da Čović ima debelu većinu. Posebno pošto rok za podnošenje kandidatura ističe baš danas. Taman i da se neko javi, nekakvog veleobrta ovde teško da će biti.

Izabrane vesti

Čović je, nastavlja dalje Sport Klub, obezbedio podršku Košarkaškog saveza Vojvodine, pa regiona centralne Srbije, zatim južne Srbije, te Udruženja klubova KLS. I sasvim je jasno da će se vratiti u fotelju u kojoj je već sedeo u periodu od 1995. do 1996. godine.

Ostaje samo da se takav epilog i ozvaniči na Skupštini KSS, zakazanoj za 1. oktobar, do kada pravno traje i Danilovićev mandat. On je o svom odlasku članove Upravnog odbora i predsednika Skupštine Blaža Stojanovića obavestio još 23. avgusta.

Čović je, podsetimo, o mogućem preuzimanju Saveza govorio i na konferenciji za novinare koju je pre samo četiri dana držao u svojstvu Zvezdinog predsednika. Tada je jasno rekao da smatra da bi Svetislav Pešić trebalo da ostane selektor Srbije, iako je on sam prethodno rekao da bi KSS trebalo da traži novog, jer je njemu ugovor istekao.

Rekao je i da medalje ne bi smele da pokrije sve sistemske manjkavosti u srpskoj košarci, između ostalog, i u mlađim selekcijama.



tagovi

Nebojša ČovićKošarkaški savez SrbijeKSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara