(Star sport)
(Star sport)

Ostavka Aleksandra Stanojevića

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.09.24. | 13:40

Partizan traži novog trenera

Gotov(o) je! Rekao je „ovoga puta idem do kraja“, a ispostavilo se da je kraj bliži nego što je mogao da prepostavi kad se vratio. Posle samo tri i po meseca, Aleksandar Stanojević je okončao misiju u Partizanu, javlja Telegraf.

Sve mu se skupilo: neobično sklepan i limitiran tim, očajni rezultati, katastrofalna igra, poraz u 174. večitom derbiju, bes navijača koji je tražio da ode, da bi kulminaciju predstavljale nemile scene posle 0:4 od Crvene zvezde, kad su polupana stakla na prozoru svlačionice u Humskoj, a trener zaradio rasekotine na licu.

Izabrane vesti

Kad se u zavojima pojavio na konferenciji za medije, rekao je Stanojević, između ostalog, da nije problem da ode, kao što su Grobari tražili, da bi već narednog dana saopštio čelnicima kluba kako se povlači, iako je imao ugovor do 2027. i nagoveštavao da su mu potrebna još dva prelazna roka da formira tim po ukusu.

Ovaj koji je nasledio od Igora Duljaja, osvežen novajlijama po njegovom izboru – a dovedena su desetorica – izgledao je očajno i na 13 utakmica slavio samo triput!? Jedva protiv Napretka, ubedljivo na gostovanju u Ubu i rutinski protiv pančevačkog Železničara. Osim toga, ima još tri nerešena ishoda i čak sedam poraza, od kojih je poslednjih najteži u Stanojevićevoj trenerskoj karijeri, ne po rezultatu (bila je šestica nedavno protiv kijevskog Dinama), već po specifične težine meča i svega što ga je pratilo.

Osim novajlija, koje je sam birao i(li) na njihovo dovođenje pristajao, najviše mu se zamera što nije uspeo da uspostavi igru kakvu je želeo, a to je uticalo i na eliminaciju iz tri kvalifikaciona kola za plasman u neko UEFA takmičenje.

Zato rastanak. A ko će naslediti Aleksandra Stanojevića – ako ima uopšte iole rasploženog ili kvalitetnog rešenja, to je velika misterija.


tagovi

FK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara