(©Reuters)
(©Reuters)

NAJAVA DANA (subota, 30. januar): Derbi Tobdžija i Đavola u centru pažnje, za Partizan u Ljubljani poraz nije opcija

Vreme čitanja: 4min | sub. 30.01.21. | 08:33

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

ARSENAL – MAN. JUNAJTED, 18.30

Izabrane vesti

(Fudbal, Engleska 1)

Mančester Junajted je na svom Old Trafordu poražen od fenjeraša Šefild Junajteda… Ozbiljno je ovo neočekivan kiks koji bi goste mogao da razgoropadi na gostovanju iz dremeža probuđenim Tobdžijama. Inače, Arsenal je od poslednja četiri meča para dobio tri, a samo jednom došao je X. U istom periodu aktivno su dobijali oni koji su na tikete stavljali 0-2 tipove. Moglo bi se i sada reći da će ova utakmica potencijalno biti tvrda.

VBA – FULAM, 16.00

(Fudbal, Engleska 1)

Nazovemo li ovaj meč obračunom sa fenjeraške margine, nećemo pogrešiti. Mitrovićev Fulam je na minus pet bodova od Brajtona, prvog iznad crte očaja, dok VBA od iste ekipe deli sedam poena. Dakle, ništa jednostavno ovde neće biti, a kakav je ovaj Fulam najbolje svedoči X koji je došao na prošloj utakmici sa već imenovanim Brajtonom. VBA je na poslednjih pet utakmica uspeo da dobije jedino Vulverhempton. 

MARSELJ – REN, 21.00

(Fudbal, Francuska 1)

Ren je peti, a Marselj šesti na tabeli Lige 1. Ono što izjeda domaćina odnosi se na tri vezana poraza, pa Ren smatra da može u gostima da pokuša da sačuva aktivan rezultat i dođe do bodva nakon minimalnog poraza od Lila. Uzgred, tu nadu podgreva i rezultat poslednjeg međusobnog okršaja koji je dobio Ren sa 2:1 u decembru mesecu.

BOLONJA – MILAN, 15.00

(Fudbal, Italija 1)

Ako ne samo zbog potere Intera koji je uzgred Milan izbacio iz Kupa Italije (2:1), onda sigurno zbog vraćanja samopouzdanja posle poraza od Atalante, pri konačnih 0:3, gosti moraju da navale na Bolonju. Lider će pokušati što pre da osigura tri boda, a ne treba napominjati da je Milan tradicionalni pobednik mečeva para. Poslednji put bilo je 2:0, a pre toga u julu čak 5:1 za ekipu danas gostujućeg tima.

SAMPDORIJA – JUVENTUS, 18.00

(Fudbal, Italija 1)

Milan je već na plus sedam u odnosu na Staru damu, pa Ronaldo i družina nemaju razlog za opuštanje. Igraće na dvojku protiv solidne, ali ipak kadrovski lošije Sapdorije koja je u poslednjih pet kola gubila od Rome i Specije. Juve je za njih uglavnom enigma koja im je u septembru na poslednjem susretu para u mrežu smestila tri gola. Inače, Stara dama je pred ovaj meč u četvrtfinalu Kupa Italije pregazila SPAL sa 4:0.

DORTMUND – AUGZBURG, 15.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Došao je X protiv Majnca, a zatim kečevi na Leverkuzen i Menhegladbah… Ti rezultati muke su na duši Dortmuda koji je na poslednja dva meča što se tiče kladionice bio maksimalno isplativ za tipovanje na GG3+ ishode. Augzburg je kadrovski tanji, biće sigurno u podređenoj ulozi, ali se u Dortmudu osramotiti neće, pošto na meč dolazi sa sećanjem na septembarsku pobedu nad velikim timom. Ovaj meč prekinuo je istoriju golovima krcatih pobeda Dortmunda nad Augzburgom.

RB LAJPCIG – LEVERKUZEN, 18.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Bajern Minhen je na plus sedam. Tri njegova najbliža pratioca pretrpela su poraze u minuloj rundi, od kojih dva iznenađujuće. RB Lajpcig je poklekao posle dva vođstva u Majncu, dok je Leverkuzen na svom terenu izgubio od Volfzburga, pa se duel 19. bundesligaškog kola može okarakterisati i kao derbi ranjenih. Treba imati u vidu da oba tima igraju promenjivo u poslednje vreme, daleko ispod standarda postavljenih u prvom delu sezone.

REAL MADRID – LEVANTE, 16.15

(Fudbal, Španija 1)

Superkup, Bilbao, ali i Kup kralja Španije sa tećeligaškim Alkojanom, Real Madrid mora što pre da zaboravi. Nije to star ukusa, već obaveze za Madriđane koji su pre ove utakmice neugodna iskustva uspeli da pregrade pobedom nad Alavesom, uz dva gola Benzeme pri konačnih 1:4. Međutim, Levante je sasvim solidan u poslednje vreme, umeo je tu i tamo da zagorča život Realu proteklih godina, pa utakmica sigurno neće biti unapred izgubljena za njih.

VILJAREAL – REAL SOSIJEDAD, 21.00

(Fudbal, Španija 1)

Meč podeljenih karata, a naravno i ništa izvesno do ovog para. Viljareal je pre ove utakmice vezao dva X ishoda igrajući sa Granadom i Ueskom, dok Sosijedad za sobom ima dva remija, plus poraz od Sevilje. Poslednji meč para u novrembru doneo nam je nerešen ishod, a sudeći po igri jednog i drugog tima ni sada ne bi trebalo da nas iznenadi neizvesna paratija.

CEDEVITA OLIMPIJA – PARTIZAN, 19.00

(Košarka, ABA liga)

U prvom ovosezonskom duelu, Partizan je savladao tim iz Ljubljane sa 86:77. Centar Partizana, Nikola Janković pred meč istako je da je Olimpija sve bolja u poslednje vreme, pa i da će pokušati da se revanšira Beograđanima za imenovani poraz. Slaže se s tim i Sašo Filipovski koji podvlači da su rivali dva puta dobili Budućnost, pobedili Burg… On ocenjuje da se radi o dobro treniranoj ekipi sa odličnom organizacijom igre, gde igrači poštuju sistem i dobro sarađuju u odbrani.


tagovi

najava danabet analizasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara