(©AFP)
(©AFP)

Gotov posao: Kilijan Embape je novi vlasnik Kaena

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.09.24. | 15:34

Napadač Real Madrida kupio 80 odsto akcija kluba iz Normandije za 20.000.000 evra

Tek mu je 25 godina, tek je stigao u Real Madrid, ali Kilijan Embape uveliko razmišlja o budućnosti koja ga čeka po završetku igračke karijere. Iako je zahvaljujući ugovorima sa Pari Sen Žermenom i Real Madridom odavno finansijski namirio nekoliko narednih generacija u familiji Embape, Kilijan ne želi da s terena ide pravo u penziju. Zato je odlučio da već sada kupi fudbalski klub.

Još letos se pojavila informacija da francuski golgeter želi većinsko vlasništvo u Kaenu, a ove srede je stigla i zvanična potvrda da je posao završen. Kilijan Embape je od danas vlasnik 80 odsto akcija kluba iz Normandije, koje je dobio u zamenu za 20.000.000 evra. Ostalih 20 odsto zadržao je dosadašnji vlasnik Kaena, biznismen i producent Pjer Antoan Kapton.

Izabrane vesti

Viknzi, kojima je najveći uspeh kroz istoriju peto mesto u Ligi 1 (sezona 1991/1992) se trenutno takmiče u drugoligaškom društvu, a posle šest kola su 13. na tabeli sa sedam bodova. Prvi poklon od Embapea navijači su dobili i pre nego što je zvanično postao većinski vlasnik, pošto je letos u klub došao bivši reprezentativac Francuske Jan Emvila. Stigao je kao slobodan igrač posle sezone u engleskom VBA, a biće zanimljivo ispratiti koga novi vlasnik planira za zimski prelazni rok.

Vest o završenoj papirologiji oko preuzimanja Kaena trebalo bi da oraspoloži Kilijana Embapea u danu kada je saznao da će morati da pauzira oko mesec dana zbog povrede.


tagovi

Kilijan EmbapeKaen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara