Kilijan Embape (Reuters)
Kilijan Embape (Reuters)

Madridski derbi bez Kilijana Embapea

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.09.24. | 14:16

Francuz se povredio protiv Alavesa i trebalo bi da odsustvuje tri sedmice

Sakupio je Kilijan Embape već pet golova na prvih sedam utakmica španske Primere, ušao u odabrano društvo Alfreda di Stefana, Ferenca Puškaša, Ramona Marsala, Krisijana Ronalda i Džuda Belingema koji su takođe postizali makar pet pogodaka u svoji prvih sedam nastupa u španskoj eliti. Ipak, na nove golove Francuz će morati malo da pričeka budući da će ga povreda butnog mišića (biceps femoris) koju je zaradio na sinoćnom duelu sa Alavesom udaljiti sa terena u narednom periodu.

Kilijan je u 80. minutu tražio Karlu Ančelotiju da ga zameni gestikulirajući na levu butinu. Iako je Karleto nakon utakmice pred novinarima rekao da se ne čini da je reč o ozbiljnijoj povredi, kapiten Francuske je zaradio povredu kakva obično iziskuje tri nedelje pauze. Dakle, sigurno će prva zvezda svetskog fudbala propustiti nedeljni derbi na Metropolitanu sa Atletiko Madridom (21.00), a izvesno i gostovanje Lilu u Ligi šampiona, odnosno domaćinstvo Viljarealu u Primeri. Povratak 25-godišnjaka očekuje se nakon reprezentativne pauze i u punom pogonu biće za utakmicu sa Seltom 19. oktobra.

Izabrane vesti

Tri utakmice nakon što se Džud Belingem vratio u stroj, Ančeloti je ponovo ostao bez jednog od najboljih igrača. Srećom, ima Italijan nekolicinu opcija da zamaskira izostanak Francuza. Da Endrika učini starterom (tinejdžer kao rezervista propustio da unovči dva zicera poritv Alavesa i nesportskim potezom zaslužio crveni karton), da gurne Rodriga na poziciju lažne devetke, ili da se vrati na nekdašnju formaciju sa Vinisijusom i Rodrigom kao najisturenijim igačima iza kojih bi delovao Džud Belingem. To bi mu dalo igrača više u veznom redu.

Dakle, Embape će na prvu, veliku utakmicu u dresu Reala morati da čeka do pred kraj oktobra. Kraljevski klub 22. okbotra dočekuje Borusiju Dortmund, a četiri dana kasnije na Santjago Bernabeu dolazi Barselona.


tagovi

Real MadridKilijan Embape

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara