Ergin Ataman (©MN Press)
Ergin Ataman (©MN Press)

Atamanov gest razbesneo sve u Feneru: Nema više reprezentativaca dok je Ergin selektor

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.09.24. | 14:03

Trener Panatinaikosa nije najbolje promislio pre nego što je pecnuo velikog rivala

Pobeda košarkaša Panatinaikosa nad Galatasarajem u prijateljskom susretu bila je očekivana i ništa tu ne bi bilo epohalno da se ponovo u svom stilu nije pojavio Ergin Ataman.

Naime, on je posle trijumfa došao do tribine na kojoj su bili navijači Galatasaraja i gestikulirao da ga raduje pobeda fudbalera istog kluba u velikom derbiju protiv Fenerbahčea.

Izabrane vesti

Taj potez je naišao na negodovanje navijača ljutog rivala, onda i čelnika kluba iz Istanbula, zbog čega je Ataman čak morao javno da se izvini.

“Posle prijateljskog meča protiv Galatasaraja pozdravio sam navijače standardnim podizanjem pesnica u vazduh, ali onda sam uradio i nešto neplanirano. Definitivno nisam želeo da bilo koga targetiram ili uvredim. Trener sam koji poštuje Fenerbahče i njegove navijače i znam da sam jedan od najvećih rivala na parketu. Svestan sam nelagodnosti koje su moji potezi izazvali kod navijača Fenerbahčea. Želeo bih da uputim iskreno izvinjenje zbog percepcije koja se stvorila na način na koji ja nisam želeo. Izvinjenje svima u Fenerbahčeu“, napisao je Ataman.

To ipak nije ništa promenilo, jer su navijači još više negodovali, a Fenerbahče je čak povukao i radikalan potez najavom da više neće puštati turske igrače u reprezentaciju sve dok je on selektor! Uslov da se turski igrači vrate u reprezentaciju je – da Ataman podnese ostavku.

Ergin Ataman je kroz karijeru bio trener Galatasaraja, onda Efesa i Bešiktaša, najvećih Fenerovih sportskih rivala u Turskoj. Jasno je da nije omiljen među navijačima Fenerbahčea, a ovaj potez je samo dodatno pogoršao i ovako nategnute odnose. U Feneru smatraju da je Ataman svojim ponašanjem pokušao da ponizi klub i iz tog razloga više ne žele da imaju nikakvu vezu sa njim.


tagovi

Ergin AtamanKK PanatinaikosKK Fenerbahčekošarkaška reprezentacija Turske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara