Erik Ten Hag i Kristijano Ronaldo (©Reuters)
Erik Ten Hag i Kristijano Ronaldo (©Reuters)

Stiv Meklaren: Kristijano nije ispunio Ten Hagove standarde, zato više nije u Junajtedu

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.09.24. | 11:39

“Ne mogu da krivim Ten Hagov pristup kada je preuzeo Junajted. Dobro je on sve to izneo”, kaže iskusni trener

U danu premijere Mančester Junajteda u Ligi Evrope protiv Tventea mnogo je razloga zašto je Stiv Meklaren možda i najbolji sagovornik. Sa Tventeom je napravio čudo kada je osvojio titulu u Holandiji 2010. godine, a do pre samo tri meseca sedeo je na klupi Junajteda kao pomoćnik Erika ten Haga.

U toj ulozi proveo je dve godine, a istu je dobio kako bi pomogao Holanđaninu da se brže adaptira na engleski fudbal i tamošnje prilike. Da li je Ten Hag uspeo ili ne nije vreme da se analizira, ipak novi selektor Jamajke tvrdi da je njegov doskorašnji šef postavio standarde kojih se striktno drži i da je to ono što je klubu bilo potrebno godinama unazad.

Izabrane vesti

Tako je Meklaren u potvrdnom maniru rekao da je upravo taj pristup i Ten Hagovo nepopuštanje razlog zašto je Kristijano Ronaldo napustio Old Traford. A, svi se dobro sećamo koliko je Portugalac kukao nad svojom sudbinom, da je zatresao fudbalsko tlo onim intervjuom kod poznatog novinara Pirsa Morgana pre nego što je dobio sporazumni raskid ugovora i preselio se kasnije u Saudijsku Arabiju. Portugalac je i kasnije, čak nedavno nastavio da u negativnom kontekstu govori o Ten Hagu.

”Ne mogu da krivim Ten Hagov pristup kada je preuzeo Junajted. Dobro je on sve to izneo. Rekao sam još kada je došao da je pravi čovek za ovaj posao. To se potvrdilo i u načinu na koji je se nosio sa celom situacijom oko odlaska Kristijana Ronalda. Erik je došao u klub i postavio standarde, pravila i način na koji se igra. Ako ne trčiš – ne igraš. Bio je rigorozan po tom pitanju od početka. Tako je sa Holanđanima. I on je bio svestan da je takav pristup potreban. Nije smeo da dozvoli nikakvu fleksibilnost, niti da igrači ‘hvataju krivine’. Morao si da poštuješ pravila ili ne igraš”, priča Meklaren za britanski Telegraf i nastavlja:

”Slomilo se na Kristijanu i bio je potpuno u pravu što je to uradio. Drugi treneri bi se verovatno adaptirali na Ronalda. Erik nije smatrao da je to potrebno. Ralf Rangnik je to probao i nije išlo, isto kao isa Oleom Gunarom Solskjerom. Erik se držao svojih principa do kraja”.

Nema dilemu da je Holanđanin bio u pravu.

”To je ključna stvar. Nije se uplašio toga, kao ni to uradi mladim igračima. Recimo, on ne voli da se kasni na timske sastanke. Tako je pred meč sa Vulvsima Rašford zakasnio minut ili dva, Erik ga je odmah stavio na klupu. Posle ga je uveo i on je dao pobedonosni gol. To su bitne stvari, disciplina je mnogo važna. Standardi su važni, pravo ponašanje takođe. To svi znaju u Junajtedu, to je ono što je Ten Hag doneo sa sobom. Neki to nisu voleli, ali se on nikada nije promenio i to je njegova snaga”

Meč prvog kola Lige Evrope između Junajteda i Tventea na programu je od 21 čas na Old Trafordu.


tagovi

Erik ten HagStiv MeklarenKristijano Ronaldo

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara