Marko Jagodić Kuridža (©MN Press)
Marko Jagodić Kuridža (©MN Press)

Vošin pohod na ABA 2 počinje sa Bosnom: Jagodić-Kuridža i Dingl upitni za duel sa Sarajlijama

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.09.24. | 13:49

Prvu utakmicu u sezoni Novosađani će igrati protiv bivšeg prvaka Evrope večeras u Spensu (20.00)

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Već na startu nove sezone na Jadranu, Vojvodina će se suočiti možda i sa najvećim konkurentom za titulu ABA 2 lige. Sarajlije, baš kao i Novosađani ne kriju da im je primarni cilj ove sezone da se plasiraju u regionalnu elitu.

Izabrane vesti

Sa istim timom Bosne, crveno-beli su se susreli i u oktobru prošle godine, kada su ih savladali u finalu kvalifikacija za Drugu ABA ligu. Tada su Lale slavile i u Sarajevu i u povratnom duelu u Novom Sadu. Ipak, od tada su nekadašnjem prvaku Evrope znatno porasle ambicije, a srazmerno sa njima i finansijska sredstva u klubu. Svega dva igrača sadašnjeg tima Bosne pamti te duele sa Novosađanima, jer se u međuvremenu promenio gotovo čitav roster. Takođe je došao i novi šef stručnog štaba – Zoran Kašćelan. Crnogorski stručnjak je na raspolaganje dobio iskusnu ekipu, koju će predvoditi nekadašnji abaligaši Adin Vrabac i doskorašnji član Mege – Petar Kovačević. Od zvučnijih imena tu je i bivši centar Partizana Đoko Šalić.

Sa druge strane, ni Vojvodina nije čekala prekrštenih ruku ovog leta. U Novom Sadu se oformio verovatno i najozbiljniji tim u poslednjoj deceniji. Pojačanja poput Marka Jagodić Kuridže, Željka Rebrače, nekadašnjeg koledž igrača Džordana Dingla, kao i najboljeg plejmejkera litvanske lige Skučija Smita, govore u prilog tome da je ovaj tim sastavljen da bude konkurentan abaligaškim ekipama. Međutim, vrlo je verovatno da Miloš Isakov – Kovačević za prvi meč u grupi B, neće moći da računa na Jagodić Kuridžu, dok je i nastup Dingla pod znakom pitanja.

Uzimajući u obzir novi format drugog po rangu takmičenja na Jadranu, novosadska ekipa neće imati mnogo prostora za kikseve, pogotovo na Spensu. O važnosti ovog susreta nedavno su za Mozzart Sport govorili trener Isakov-Kovačević, ali i pridošlica iz ABA lige Jagodić Kuridža. Probaće Lale pred svojim navijačima na efektan način da započnu i ovu sezonu, baš kao i prethodne dve. Međutim, ovog puta imaće nešto teži zadatak, jer im u goste dolazi tim koji je u pripremnom meču, pre skoro 10 dana savladalo novog abaligaša - ekupu Dubaija.

Piše: Konstantin MLAĐENOVIĆ

ABA 2 LIGA - 1. kolo

Grupa B

Sreda:

20.00: (1,25) Vojvodina (17,0) Bosna (4,40)

Četvrtak:

20.00: Rabotnički Skoplje - Sutjeska

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK VojvodinaABA 2 ligaMiloš Isakov KovačevićMarko Jagodić KuridžaDžordan Dingl

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara