Erling Haland (AFP)
Erling Haland (AFP)

Nisam znao da je Haland takva kukavica

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.09.24. | 11:25

I tri dana nakon Sitijevog i Arsenalovog derbija na Etihadu, priča se o sramotnom potezu za koji Norvežanin nije sankcionisan

Kada ste najrobusnija gol-mašina Evrope, logično je da rivali ne biraju sredstva da vas zaustave. Pokušavaju rvačkim zahvatima grčko-rimskim stilom, povlačenjem za dres, neretko prekomernom upotrebom sile. Na vama je da naučite da se nosite sa tim.

Već duže vreme Erlinga Halanda bije glas da u velikim mečevima ne isporučuje ni približne brojke kao u duelima sa engleskom i evropskom srednjom i nižom klasom. Logično je da vas veliki i snažniji timovi bolje markiraju, da raspolažu kvalitetnijim sredstvima za hapšenje napadača.

Izabrane vesti

U derbiju sa Arsenalom za vikend, Norvežanin je prenebregnuo poteškoće, zatresao mrežu Tobdžija, ali je duel na Etihadu više nego pogotkom iz devetog minuta, obeležio divljačkim ponašanjem za koje je morao da bude debelo sankcionisan.

Rivalitet između Građana i Tobdžija sve je veći i žustriji, vrelina na terenu kada se poslednje dve sezone sudare dva najveća pretendenta na titulu dostiže vrhunac, ali potezi koje igrači vuku na terenu vruće glave, trebalo bi da snose određene posledice. Haland se u nedavno odigranom premijerligaškom derbiju izvukao.

Imao je Arsenal pobedu u džepu, Siti je bio na kolenima kada je Džon Stouns malo nakon isteka predviđenih šest minuta nadoknade savladao Davida Raju. U toj gunguli, malo ko je primetio Halandov gest. Špic Sitija je uzeo loptu u ruke i s jasnom namerom pogodio u glavu leđima mu okrenutog Gabrijela Magaljaeša, čoveka sa kojim je vodio najžustrije bitke većim delom meča.

To je rezultirao komešanjem van terena i nakon što se utakmica završila. "Spusti se na zemlju...", poručio je Mikel Arteta Halandu u nekoliko navrata, nakon čega je Norvežanin krenuo u verbalnu raspravu sa Gabrijelom Žezusom "Šta, šta, šta... klovnu... O čemu ti pričaš, skloni mi se sa puta prokleti klovnu...", drsko je odbrusio Haland.

Na čitav nesportski kolorit u režiji jednog od najproduktivnijih napadača današnjice, komentar je imao Jan Rajt, nekada fudbaler Arsenala, a danas fudbalski analitičar. "Gađati loptom u glavu nekoga ko ne gleda u vas (Gabrijel čak pokrio glavu dresom u trenutku kada je pogođen) je prosto kukavički. Kada se Gabrijel suočava sa Halandom, gleda ga pravo u oči. Nisam očekivao ovo od Halanda. Mislio sam da je veći od ovakvog ponašanja."

Pep Gvardiola nije zamerio svom našadaču, već je njegov gest opravdao pojačanom količinom emocija, a i Gabrijel se gospodski poneo ne zamerivši Halandu. "Ne, ne sećam se da me je lopta pogodila u glavu. Svakako mislim da je to normalna stvar. Provokacija je deo fudbala. Ta priča je već završena, čestitam svom timu na još jednom bodu... A Siti čekamo na našem stadionu", rekao je brazilski štoper.

Ne možemo da znamo šta su tokom utakmice jedan drugom dobacivali Norvežanin i Brazilac, ko je prelazio verbalnu, a ko fizičku granicu, no jasno je da je na osnovu poznatih detalja Gabrijel ispao ljudska veličina u odnosu na Halanda, te da je Norvežanin morao da dobije najmanje žuti, ako ne i crveni karton za, što reče Rajt, "kukavički potez".



tagovi

Erling HalandMančester Siti

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara